Cum să faci PRICOMIGDALE – amintiri din cofetărie

Pricomigdalele sunt fursecuri clasice cu migdale, pe care le găseam cândva doar în cofetării. Contrar așteptărilor, se pot face foarte ușor în casă.

Deși rețeta originală este cu migdale, la noi s-a folosit dintotdeauna miezul de nucă, întrucât este un ingredient mai ușor accesibil. Migdalele sunt scumpe și nici nu s-au găsit multă vreme la noi. 

Pricomigdale

Rețeta pe care v-o prezentăm a fost publicată în cartea „Îndrumătorul Bucătarului și Cofetarului”, apărută în anul 1955. Este așadar o rețetă de tradiție.

Pricomigdale – rețetă

Ingrediente

• 4 albușuri
• 150 g de miez de nucă măcinat (sau migdale)
• 230 g de zahăr
• 20 g de făină
• 2-3 picături de esență de migdale
• 1 pliculeț de zahăr vanilat

Preparare

Puneți nuca măcinată și zahărul într-o cratiță, pe foc. Adăugați zahărul vanilat, amestecați, apoi incorporați albușurile crude, nebătute.

Lăsați amestecul pe foc circa 3-4 minute, doar cât să se înfierbânte, amestecând continuu.

Luați vasul de pe foc și mixați compoziția până se răcește. Adăugați la final făina și esența de migdale și omogenizați.

Pentru a face pricomigdalele, este nevoie să folosiți un poș. Dacă nu aveți un astfel de instrument în casă, puteți realiza fursecurile cu o linguriță. Puneți câte puțină compoziție în tavă, dându-i o formă rotundă, ca de biscuite.

Așezați-le într-o tavă așternută cu hârtie de copt, lăsând un mic spațiu între ele, întrucât vor crește.

Puneți puțin zahăr pudră într-o sită și cerneți deasupra fursecurilor un strat fin.

Preîncălziți cuptorul și coaceți pricomigdalele la 160 de grade Celsius, alegând funcția de convecție. După circa 20 de minute sunt gata.

Scoateți hârtia de copt cu tot cu fursecuri și așezați-o pe masă. Desprindeți apoi ușor fursecurile.

Pot fi servite calde sau reci, simple sau umplute cu gem sau ciocolată. Americanii le numesc macarons și le lipesc câte două, așezând un strat de cremă între ele. 

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Divă în Bucătărie, Pricomidale – rețea de bază: http://www.bucatariairinei.ro/2015/03/pricomigdale-reteta-de-baza.html

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *