CIUPERCI la cuptor cu MOZZARELLA

O mâncare fără carne, dar bogată în proteine de calitate, care nu necesită mult efort, ușoară la gust și la stomac. Poate fi servită la masa de prânz sau la cină.

Ciupercile coapte în cuptor fac o pereche reușită cu brânza mozzarella.

Ciuperci gratinate la cuptor, cu brânză mozzarella

În ciuda aspectului lor banal, ciupercile sunt alimente medicinale. Studiile au arătat că acestea conțin compuși activi farmacologici înzestrați cu proprietăți antitumorale, imunomodulatoare, antiinflamatoare, hepato-protectoare, hipoglicemiante, antivirale, antimicrobiene și antialergice.

________________________________________________________________________________________________________

Ciuperci cu mozzarella la cuptor – rețetă

Din cantitățile date rezultă circa 2 porții. Dacă doriți o porție mai mare, măriți cantitățile, păstrând proporțiile. Puteți folosi și alte tipuri de brânză, chiar cașcaval, în loc de mozzarella.

Ingrediente

• 500 g de ciuperci
• 100 ml de smântână lichidă pentru gătit
• 70 g de mozzarella
• 3 linguri de pesmet
• 2 fire de ceapă verde
• 1 linguriță de unt
• pătrunjel verde
• sare și piper după gust

Preparare

Spălați ciupercile și tăiați-le pe jumătate. Dacă sunt mai mare, le puteți tăia feliuțe.

Puneți untul într-o tigaie, și când s-a topit, se adaugă ciupercile și se călesc câteva minute, până scade toată apa. Se condimentează cu sare și piper, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt și smântâna.

Se amestecă și se lasă încă 5 minute pe foc, amestecând ocazional.

Luați tigaia de pe foc și adăugați pesmetul și pătrunjelul tocat mărunt.

Puteți folosi un vas yena sau o tavă lungă și mică. Ungeți tava cu puțin ulei și presărați pesmet. Transferați ciupercile și nivelați. Radeți deasupra mozzarella și distribuiți uniform.

Introduceți tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius și lăsați ciupercile la copt aproximativ 10 minute.

________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Ulrike Lindequist, Timo H. J. Niedermeyer, and Wolf-Dieter Jülich, The Pharmacological Potential of Mushrooms, Evid Based Complement Alternat Med. 2005: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1193547/

2. Edith’s Kitchen, Ciuperci gratinate cu mozzarella: https://www.edithskitchen.ro/ciuperci-gratinate-cu-mozzarella/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.