SALATĂ de SFECLĂ cu AVOCADO și PORTOCALE

De data aceasta vă prezentăm o salată care atrage atenția prin coloritul, gustul și conținutul nutrițional bogat. Este o rețetă care merită încercată și împărtășită celor dragi.

Combinația dintre sfeclă, portocală și avocado pare ciudată la prima vedere, însă în momentul degustării se dovedește a fi o salată extraordinară.

Salată de sfeclă cu avocado și portocală

Gustul dulceag al sfeclei coapte, aroma acrișoară a portocalei și gustul suav de nucă al fructului de avocado dau naștere unei salate cu totul și cu totul deosebită.

Sfecla este bogată în minerale, fibre și antioxidanți. Avocado aduce un aport valoros de proteine vegetale, vitamine și grăsimi sănătoase (mononesaturate), iar portocala ne împrospătează apetitul cu o doză generoasă de vitamina C.

__________________________________________________________________________________________________________

Salată de sfeclă cu avocado și portocale

Deși durează mai mult să coaceți sfecla în cuptor, merită toată așteptarea. Orice legumă gătită la cuptor se desăvârșește în ceea ce privește aroma și o textură.

În cazul în care sunteți în criză de timp, gătiți sfecla la aburi, sau, în cel mai rău caz, fierbeți-o în apă.

Ingrediente

• 3 sfecle mici
• 1 portocală
• 1 avocado
• 2-3 linguri de ulei de măsline
• opțional: 1 mână de fistic (sau alte semințe ori nuci)

Preparare

Începeți prin a coace sfeclele în cuptor, după ce le-ați spălat bine și le-ați așezat într-o tavă. Dați focul la mare. Sunt gata când furculița pătrunde ușor prin ele, semn că s-au frăgezit suficient.

Lăsați-le să se răcorească, apoi curățați-le de coajă și tăiați-le cubulețe.

Decojiți portocala și tăiați miezul bucăți mici. Procedați la fel cu avocado.

Dacă folosiți fistic, zdrobiți-l cu cuțitul pe un tocător, pentru a-l mărunți ușor. Dacă este crud, îl puteți rumeni puțin înainte pentru ca salata să fie mai gustoasă.

Amestecați toate ingredientele tăiate cubulețe într-un bol. Adăugați uleiul și amestecați ușor. Presărați deasupra fisticul mărunțit.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Christopher James Clark, Pistachio Orange Beetroot Avocado Salad: http://www.christopherjamesclark.com/blog/pistachio-orange-beetroot-avocado-salad/

Cautari:
    nutriblast din sfecla portocale si avocado |

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *