SALATĂ de CONOPIDĂ cu IAURT și USTUROI

Datorită conținutului nutrițional bogat și a beneficiilor pe care le au, legumele crucifere merită incluse mai des în dieta noastră.

Pentru acest articol am ales o salată de conopidă pe care o putem prepara pentru micul-dejun sau pentru o masă festivă. Despre beneficiile consumului de conopidă puteți citi în acest articol.

Salată de conopidă

Asezonată cu puțin usturoi și un sos gustos bogat din iaurt – precum veți vedea în această rețetă – conopida se transformă dintr-o legumă anostă în una deosebit de savuroasă.

Salată de conopidă cu iaurt și usturoi

Ingrediente

• ½ conopidă
• 5 linguri de iaurt cremos
• 1 lingură de muștar
• 1 gălbenuș crud
• 8 linguri de ulei
• 2 căței de usturoi
• 1-2 linguri de suc de lămâie
• opțional: mazăre fiartă sau porumb
• sare după gust

Preparare

Tăiați nervura din centrul conopidei, apoi ramurile și desfaceți-o buchețele. Spălați-le bine și puneți-o la fiert. Cea mai bună variantă de gătire este la aburi. Astfel legumele își păstrează cât mai intact nutrienții.

După ce a fiert, turnați-o într-o strecurătoare, scurgeți-o de apă și tocați-o pe un tocător de lemn cu cuțitul. În funcție de gust, o puteți toca mai fin sau mai grosier. Se poate folosi și robotul de bucătărie, dacă intenționați să obțineți o pastă fină, ca un pateu sau o cremă. O altă variantă ar fi să o lăsați buchețele mici.

Puneți conopida mărunțită într-un bol încăpător.

Într-un vas separat, amestecați gălbenușul crud cu uleiul, apoi adăugați iaurtul și muștarul, usturoiul zdrobit fin, sucul de lămâie proaspăt stors și sare, după gust. Puteți adăuga și ceapă (verde, albă sau roșie).

Turnați sosul obținut peste conopidă și amestecați până la omogenizare. Acest dressing poate fi înlocuit cu o maioneză obișnuită de casă, obținută din ou fiert și ou crud. 

Puteți rade deasupra cașcaval. Transferați vasul cu salată în frigider și lăsați-o să stea câteva ore la rece.

Această salată poate fi făcută cu câteva zile înainte de a o servi, păstrând-o în frigider, acoperită cu un capac sau cu o folie de plastic.

Se servește pe pâine prăjită, crackers sau covrigei. 

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Edith’s Kitchen, Salată de conopidă: https://www.edithskitchen.ro/salata-de-conopida/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Interesant…eu o făceam cu maioneza……

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.