OREZ aromatizat cu GHIMBIR și TURMERIC – rețetă cu beneficii

În Orientul Mijlociu, orezul nu este o mâncare searbădă și lipsită de ”expresivitate”, ci una plină de culoare și aromă. Acest lucru se datorează faptului că asiaticii și indienii strecoară la gătit un praf de turmeric și ghimbir.

Aceste două condimente pot transforma orice preparat într-o masă mult mai sănătoasă și vibrantă

Orez cu turmeric

Mâncărurile și băuturile care conțin turmeric și ghimbir se transformă în preparate cu valoare profilactică și curativăÎntrucât sunt plante înrudite, turmericul și ghimbirul au proprietăți terapeutice similare. 

Aceste condimente au efecte analgezice și antiinflamatoare puternice. Ambele ușurează disconfortul digestiv, calmează durerile și stimulează imunitatea. Sunt utile în răceală, gripă și infecții.

Turmericul este renumit în industria medicală pentru capacitatea sa de a combate cancerul, în timp ce ghimbirul este cunoscut pentru efectele sale anti-inflamatoare remarcabile.

Turmericul este utilizat de secole în sistemele medicale din China și India, împotriva icterului, a bolii intestinale inflamatoare, a fibrozei chistice, a artritei și a bolii canceroase.

Acesta ajută la curățarea și protejarea ficatului, la îmbunătățirea memoriei și recuperarea după o intervenție chirurgicală. Este de altfel considerat un remediu folositor pentru orice problemă de sănătate.

Activitatea sa anticancerigenă este cel mai intens studiată. Potrivit cercetărilor, acesta ajută atât la distrugerea celulelor maligne, cât și la prevenirea instalării cancerului în organism.

__________________________________________________________________________________________________________

Orez cu turmeric și ghimbir – rețetă

Ingrediente

• 1 cană de orez (alb simplu, brun sau basmati)
• 1 ½ căni de apă
• 1 lingură de ulei
• 2 căței de usturoi
• 1 lingură de ghimbir ras
• 1 linguriță de turmeric ras (sau ½ linguriță de pulbere de turmeric)
• 1 linguriță de sare
• 1 lingură de suc de lămâie
• 1 mână de stafide sau merișoare
• pătrunjel verde

Preparare

Puneți toate ingredientele într-o cratiță, mai puțin stafidele. Acoperiți-o cu un capac și puneți-o pe foc. Când apa începe să clocotească, dați focul la mic și gătiți orezul până absoarbe tot lichidul, sau conform instrucțiunilor de pe pachet.

Cu câteva minute înainte ca orezul să fie gata, adăugați fructele uscate. Astfel se vor umfla și vor adăuga mai multă aromă orezului.

Gustați de sare și serviți-l cald sau rece, cu pătrunjel verde pe deasupra. În regiunile din Orientul Mijlociu, orezul se servește uneori și cu alune sau semințe de pin pe deasupra. Dar puteți la fel de bine să folosiți măsline sau roșii cherry tăiate jumătăți, precum în poză.

__________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. The Roasted Root, GINGER TURMERIC AROMATIC RICE: https://www.theroastedroot.net/ginger-turmeric-aromatic-rice/

2. Turmeric for Health: Healthy & Delicious Turmeric Rice with Ginger: https://www.turmericforhealth.com/turmeric-recipes/healthy-delicious-turmeric-rice-with-ginger

Cautari:
    orez cu turmeric si ghimbir |

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play