JELEURI antiinflamatoare, cu MIERE și TURMERIC (rețetă video)

Jeleurile sunt un răsfăț dulce nu doar pentru cei mici, ci și pentru cei mari. Rețeta pe care v-o prezentăm este adresată în mod deosebit adulților, datorită proprietăților antiinflamatoare ale ingredientelor folosite.

Spre deosebire de jeleurile clasice realizate din suc de fructe, acestea conțin două suplimente alimentare importante pentru sănătatea noastră: turmeric și ghimbir.

Jeleuri cu turmeric

Sute de studii au demonstrat efectele terapeutice remarcabile ale acestor două condimente. Turmericul și ghimbirul au capacitatea de a lupta împotriva inflamațiilor cronice și a reduce durerile.

Gelatina agar-agar este o alternativă vegetală la gelatina de porc care se găsește în comerț, și care conține aditivi periculoși pentru sănătate. Agar este extrasă din alge marine și este deosebit de bogată în fibre, fier, calciu, fosfor și alte minerale.

Jeleuri cu turmeric

Este totalmente lipsită de calorii, grăsimi și carbohidrați. În plus, ajută la dizolvarea și eliminarea colesterolului. Întrucât crește rapid sațietatea, are efecte laxative și detoxifiante, unii susțin că agar ajută inclusiv la pierderea în greutate.

Este un gelifiant natural ideal pentru jeleuri și alte preparate sănătoase. Se găsește la magazinele naturiste sub formă de fulgi sau pudră.

Jeleuri de portocale cu turmeric

Ingrediente

• 200 ml de suc de portocale
• 200 ml de apă
• 1 linguriță de turmeric
• 1 vârf de cuțit de ghimbir
• 3-4 lingurițe de miere
• 5-6 lingurițe de pudră de gelatină vegetală (agar-agar) sau 2 pliculețe de gelatină obișnuită

Preparare

Pentru a obține 200 ml de suc, aveți nevoie de 2 portocale mari sau 3 potrivite. Rulați fructele pe masă apăsându-le ușor, pentru a le înmuia și a scoate cât mai mult suc din ele.

Tăiați-le în jumătate și stoarceți-le prin aparatul de citrice. Puteți folosi un storcător electric dacă aveți, sau un blender.

Adăugați mierea de albine în sucul extras și amestecați cu un tel, până la dizolvarea completă a acesteia.

Puneți apa într-un ibric. Adăugați pudra de turmeric și ghimbir și adăugați pudra de gelatină agar. Amestecați cu telul și puneți vasul pe foc.

Lăsați amestecul să fiarbă 5 minute, apoi așteptați 2 minute să se răcorească și turnați-l peste sucul de portocale și miere. Amestecați până la omogenizare și turnați compoziția în forme de silicon.

Dacă nu aveți nici o formă specială în casă, puteți folosi tăvițele pentru cuburi de gheață din congelator, sau o tavă/un vas pătrat în care să turnați toată compoziția.

Dați recipientele în frigider și lăsați-le 1-2 ore să se închege, sau de seara până dimineața.

Dacă ați turnat toată compoziția într-un singur vas, după ce jeleul s-a închegat, porționați-l cubulețe cu un cuțit.

Jeleurile se păstrează în frigider, în caserole cu capac.

Dacă folosiți gelatina obișnuită din comerț, dizolvați conținutul celor 2 plicuri în puțină apă rece și amestecați. Așteptați câteva minute să se umfle.

Amestecați apa cu turmericul și ghimbirul și fierbeți amestecul câteva minute. după ce s-a răcorit, adăugați sucul de portocale și mierea de albine și amestecați cu un tel.

Adăugați apoi gelatina umflată în amestecul cald de mai sus și omogenizați.

Turnați compoziția în recipientele dorite și așteptați să se închege.

rețeta video:

___________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Fresh Holistic Health, Healing turmeric gummies: http://www.freshholistichealth.com.au/annas-healing-home-healing-turmeric-gummies/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play