Salată de VARZĂ cu ulei de SEMINȚE de IN – benefică pentru inimă, creier și pierderea în greutate

Această salată simplă de varză conține un ingredient important, care aduce un aport extraordinar de Omega-3, fibre și alți nutrienți prețioși pentru sănătatea noastră.

Acest ingredient este uleiul de semințe de in. Este unul din cele mai bune surse de acizi grași esențiali Omega-3, în forma acidului alfa-linoleic.

Acești compuși au fost asociați cu sănătatea inimii și a creierului, îmbunătățirea stării de spirit, reducerea inflamațiilor și menținerea sănătății pielii și părului.

Lipsa de Omega-3 din dietă poate duce la depresie, boli de inimă, artrită, cancer, scăderea inteligenței și alte probleme de sănătate.

Uleiul de semințe de in are efecte anti-inflamatoare mult mai puternice decât uleiul de pește.

Datorită faptului că lubrifiază colonul și acționează ca un laxativ natural, acesta ajută la detoxifierea rapidă a organismului și la pierderea în greutate.

Un studiu recent, apărut în 2015 în Nutrition Journal a arătat că uleiul de semințe de in incorporat într-o dietă de slăbit a ajutat atât la scăderea în greutate, cât și la reducerea markerilor inflamatori.

________________________________________________________________________________________________________

Salată de varză picantă – rețetă

Ingrediente

• 1 varză mică
• ½ ceapă
• 2-3 linguri de ulei de semințe de in
• 2 linguri de oțet de mere
• 1 lingură de miere
• 1 ardei iute roșu (proaspăt sau uscat)

Preparare

Înlăturați frunzele veștejite de la suprafața verzi, spălați-o și scoateți cotorul. Tăiați-o în sferturi și tocați-o cât mai fin. Puneți-o într-un bol și adăugați ceapa tocată mărunt.

Amestecați uleiul de semințe de in cu oțetul mere, mierea de albine, ardeiul iute tocat mărunt sau fărâmițat, dacă este uscat și puțină sare. După ce mierea s-a dizolvat, trebuie să obțineți un sos omogen.

Turnați sosul peste ingredientele din bol și amestecați. Acoperiți cu un capac și lăsați salata să stea pe masa din bucătărie circa o oră, pentru ca dressing-ul să înmoaie varza și ceapa.

________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Nourished Kitchen, Simple Slaw with Flaxseed Oil, Honey & Chilies: http://nourishedkitchen.com/simple-slaw-with-flaxseed-oil-honey-chilies/

2.Dr. Axe, Flaxseed Oil Benefits Digestion, Skin & Heart Health: https://draxe.com/flaxseed-oil-benefits/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Uleiul de in îl foloseam cândva la parchet.

  2. seminte de in…inmuiate in apa 3 ore… si apoi mancate…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.