Clicky

CREMĂ de AVOCADO și MIGDALE

Acest desert rapid și sănătos conține două ingrediente cu o valoare nutritivă deosebit de mare: avocado și migdale. Avocado este de altfel considerat unul din cele mai hrănitoare alimente din lume.

Este bogat în vitamina B5, fibre, vitamina K, cupru, acid folic (vitamina B9), vitamina E, potasiu și vitamina C.

Studiile recente realizate pe relația dintre consumul de avocado și riscul de boli cardiovasculare au arătat beneficii importante. În ciuda faptului că este un fruct bogat în grăsimi, acesta îmbunătățește nivelurile colesterolului LDL, reduce nivelul de stres oxidativ din fluxul sangvin și previne afecțiunile inimii. 

Cercetătorii sunt de părere că beneficiile cardiovasculare acestui aliment se datorează conținutului de acid oleic – un tip de grăsimi mononesaturate. Totodată, conține fitosteroli (beta-sitosterol, campesterol și stigmasterol), un grup de compuși cu efecte antiinflamatoare

___________________________________________________________________________________________________________

Mousse de ciocolată și migdale – rețetă

Ingrediente

• 1 avocado
• 50 g de migdale
• 1-2 lingurițe de cacao sau pudră de roșcove
• 2 lingurițe de miere
• pudră de vanilie după gust
• opțional: merișoare, stafide, goji, afine uscate, coacăze negre uscate etc.

Preparare

Puneți migdalele într-un bol și acoperiți-le cu apă. Lăsați-le să stea la înmuiat de seara până dimineața.

Tăiați fructul de avocado în două. Scoateți sâmburele și cu o lingură extrageți pulpa din coajă. Mixați bucățile de avocado în blender cu celelalte ingrediente, până rezultă o compoziție omogenă și cremoasă.

Dacă folosiți și fructe uscate, incorporați-le la sfârșit, în crema deja transferată în boluri sau pahare, pentru servire.

Se servește ca atare, cu lingurița. Ce rămâne se păstrează la frigider (maxim 2-3 zile), însă trebuie consumat cât mai repede, deoarece avocado se oxidează.

Desertul poate fi dat și copiilor mici, începând de la un an. Mierea se poate înlocui cu alt îndulcitor natural, precum sirop de agave sau de arțar, sau cu melasă neagră, care este foarte bogată în fier și alte minerale.

___________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. The World’s Healthiest Foods, ‘What’s New and Beneficial About Avocados: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=5

2. Diversificare, Mousse de Ciocolată: https://diversificare.ro/retete/2014/09/mousse-de-ciocolata/

Cautari:
    avocado cu migdale |

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *