„Hummus” de LINTE – mult mai ușor de preparat decât cel de năut

Dacă vă place foarte mult pasta de năut, cunoscută sub numele de „hummus”, cu siguranță veți aprecia și această variantă în care se folosește linte.

Nu veți găsi aproape nici o deosebire între rețeta originală cu năut și aceasta cu linte. Leguminoasele au gusturi asemănătoare după ce sunt gătite.

Hummus de Linte Rețetă

Avantajul este că spre deosebire de năut, fasole sau soia, lintea fierbe mult mai repede, este mai digerabilă și mai ușoară la stomac. Mai mult, nici nu este necesar să o înmuiați în apă și să așteptați ore întregi până se înmoaie.

Puteți folosi orice tip de linte vă place, însă cele mai potrivite sunt lintea roșie sau verde.

______________________________________________________________________________________________________

Hummus de linte – rețetă

Rețeta este gata în jumătate de oră. Din ingrediente date iese o cantitate de 300 g de hummus.

Ingrediente

• 200 g de linte roșie
• 400 ml de apă
• 3 linguri de suc de lămâie
• 2 linguri de ulei de măsline
• 1 lingură de tahini (pastă de susan)
• 1-2 căței de usturoi
• sare și mirodenii după gust

Preparare

Alegeți și spălați boabele de linte în mai multe ape. Puneți apa la fiert într-o crăticioară. Când începe să clocotească, adăugați lintea scursă bine.

Lintea roșie este sortimentul care fierbe cel mai repede. Lăsați-o circa 10-15 minute la foc mic. Amestecați des în ea. Gustați-o înainte de a opri fierberea, să nu fie crudă. Cu cât absoarbe mai multă apă, cu atât mai moale și mai cremoasă va fi.

Transferați lintea într-un bol și așteptați să se răcorească. Puneți-o în blender și mixați-o împreună cu celelalte ingrediente. Sau puteți pasa lintea cu un blender manual, până se transformă într-o cremă fină.

Pentru un gust mai aromat, puteți adăuga diverse mirodenii, precum coriandru măcinat, chimen sau chimion măcinat, boia de ardei dulce sau iute, curry sau paprika, ghimbir, turmeric etc.

Totodată, rețeta poate fi îmbogățită prin adăugarea altor legume, precum ardei copți, măsline etc.

Pentru a-i oferi un aspect specific hummusului, puneți puțină cremă de linte într-o farfurie și faceți valuri cu dosul unei linguri. Adăugați apoi câte puțin ulei în cutele formate și eventual condimente sau verdeață tocată mărunt.

Aroma hummusului se dezvoltă după ce stă câteva ore la frigider. Însă este foarte bun și proaspăt.

______________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. LaLena, Hummus din Linte: https://www.lalena.ro/reteta/1543/Hummus-din-linte/

2. Jo Cooks, Red Lentil Hummus: https://www.jocooks.com/healthy-eating/red-lentil-hummus/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Gatesc si consum linte în mod frecvent cum, la fel consum și humus( cu naut). Prin urmare e pe gustul meu aceasta reteta. Multumesc!😊

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.