CLĂTITE cu MĂLAI – dietetice, hrănitoare, gustoase

Aceste clătite sunt inspirate de rețeta de clătite americane, numite pancakes, care au o consistență mai groasă și mai pufoasă decât cele românești, subțiri.

Singura diferență este că pe lângă făina de grâu obișnuită se adaugă și făină de porumb. 

Clătite cu Mălai

Aveți nevoie de 40 de minute pentru a le prepara. Din ingredientele listate ies circa 15-20 de clătite. Dacă aveți intoleranță la gluten, puteți înlocui făina de grâu integral cu făină de ovăz.

De asemenea, în compoziția acestor clătite se poate adăuga piure de dovleac copt. Clătitele vor ieși mult mai aromate, mai moi și mai galbene la „față”.

_______________________________________________________________________________________________________

Clătite cu mălai – rețetă

Ingrediente

• 200 g de mălai fin
• 200 g de făină integrală
• 2 linguri de praf de copt
• 2 linguri de zahăr brut sau alt îndulcitor
• 400 ml de lapte de soia sau apă minerală
• 3 linguri de ulei
• 1 linguriță de sare
• arome: vanilie, rom, lămâie, portocală, migdale etc

Preparare

Făina de porumb trebuie să fie foarte fină. O puteți procura de la magazinele naturiste. Dacă nu găsi decât mălai obișnuit, îl puteți face mai fin măcinându-l în râșnița electrică de cafea.

Amestecați ambele tipuri de făină cu praful de copt, sarea și zahărul. Dacă nu aveți făină integrală, folosiți făină albă.

Puneți laptele cu uleiul în vasul blenderului și adăugați amestecul de ingrediente uscate de mai sus.

Mixați până obțineți o compoziție omogenă. Dacă este prea gros, mai adăugați lapte. Dacă este prea subțire, mai adăugați făină.

Transferați compoziția într-un bol și faceți clătite grosuțe de circa ½ polonic.
Coaceți-le într-o tigaie de teflon bine încinsă, la foc potrivit. Sunt gata când capătă o culoare aurie.

Așezați-le una peste alta pe un platou mai mare.

Aceste clătite pot fi servite ca atare, sau cu orice fel de umplutură: miere, nuci, gem, brânză etc. Pot fi servite și reci. 

Totodată, le puteți face sărate, adăugând în compoziție verdețuri, ciuperci, ceapă verde etc.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: LaLena, Pancakes cu Făină de Porumb, Rețetă Vegetariană: https://www.lalena.ro/reteta/161/Pancakes-cu-faina-de-porumb-reteta-vegetariana/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

5 comentarii

  1. Când ajung acasă,cu siguranță le voi face!

  2. Trebuie sa fac reteta..ador dulciurile cu malai..eu fac si tarta cu malai..e bunnnnaaaa

  3. Le voi prepara cu siguranta. Multumesc Taifas!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.