NUGA de MIGDALE și MIERE – un desert spaniol simplu și de impact

Spre deosebire de nuga tradițională, care se prepară din ouă, unt și zahăr alb, această rețetă este mult mai simplă și mai dietetică. Se prepară doar din migdale și miere, ceea ce înseamnă că este și să

Este un desert tradițional de Crăciun în Spania. Însă ne putem bucura de dulceața și finețea acestei delicatese în orice perioadă a anului.

Nuga de Migdale

Nuga de migdale – rețetă

Ingrediente

• 500 g de migdale
• 70 g de miere
• 50 g de zahăr brut

Preparare

Dacă folosiți migdale crude, prăjiți-le câteva minute într-un ceaun sau într-o tavă (fără ulei), până ce se usucă și cojile se desfac ușor.

Dacă folosiți migdale decojite, rumeniți-le puțin până devin ușor maronii.

După ce ați rumenit migdalele, lăsați-le să se răcorească, apoi puneți-le în vasul robotului cu lama S. Mixați până se fac pulbere, apoi măriți viteza și lăsați-le câteva minute, până încep să se transforme într-o pastă fină, ca un unt.

Între timp, măcinați zahărul brut în râșnița electrică de cafea până se face pulbere.

Când migdalele încep să se facă pastă, adăugați zahărul pudră și mierea și continuați să mixați până când acestea se transformă într-o pastă cremoasă și omogenă.

Acest proces durează câteva minute, deoarece migdalele trebuie să-și elibereze uleiurile naturale.

Așterneți o hârtie de copt într-o tavă de chec/cozonac (care să acopere și pereții și să fie mai lungă decât aceștia). Transferați compoziția în tavă. Nivelați cu o spatulă până obțineți o suprafață cât mai uniformă.

Acoperiți tava cu șervețele de hârtie și cu un prosop. Lăsați compoziția la întărit câteva zile. Poate dura chiar și o săptămână.

Când a devenit suficient de fermă, scoateți-o din tavă cu tot cu hârtie și tăiați-o pătrățele. Păstrați-o într-o caserolă cu capac, la frigider.

Deși este tare la exterior, se topește în gură.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: The Things We’ll Make, Turron de Jijona Recipe Soft Almond Nougat: https://thethingswellmake.com/turron-de-jijona-recipe-soft-spanish-almond-nougat/

Cautari:
    baghete de migdale cu miere | nuga cu migdale |

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *