Clicky

BATOANE energizante din 3 ingrediente – desert fără foc

Pare de necrezut că doar din 3 ingrediente putem obține un desert atât de gustos și totodată sănătos. Nucile fac o pereche reușită cu caisele uscate și curmalele.

Caisele uscate pot fi înlocuite cu alte fructe uscate, precum stafide, merișoare, afine sau coacăze. Însă aceste batoane pot fi preparate și numai din nuci și curmale.

Batoane de Caise Uscate

Curmalele sunt obligatorii deoarece ele ajută la legarea compoziției. Ideal ar fi să le înmuiați cu câteva ore înainte în apă, apoi să se le scurgeți de apă și să le mixați în blender până se fac pastă.

Curmalele dau de asemenea un gust dulce bogat acestui desert, și o aromă plăcută, astfel încât nu mai este nevoie să folosiți zahăr, miere sau alt îndulcitor.

Nu trebuie să folosiți nici ulei, lapte sau alt lichid.

Caisele uscate au proprietăți energizante, tonice și anti-anemice. Totodată, curmalele sunt bogate în fier, calciu și magneziu. Nucile sunt o sursă excelentă de Omega-3, acizi grași esențiali cu beneficii pentru inimă și creier.

_________________________________________________________________________________________________________

Batoane de caise uscate și nuci – rețetă

Aceste gustări se prepară în 10 minute. Cantitățile date ajung pentru circa 9-10 batoane.

Ingrediente

• 125 g de nuci
• 14 caise uscate
• 11 curmale
• ½ linguriță de nucșoară/scorțișoară măcinată

Preparare

Puneți nucile în vasul robotului cu lama S și mixați până se mărunțesc. Dacă doriți ca batoanele să aibă o textură ușor crocantă, zdrobiți nucile grosier, nu foarte fin.

Adăugați curmalele, caisele uscate și nucșoara și mixați din nou până rezultă o compoziție lipicioasă, ușor de modelat cu mâinile.

Transferați compoziția pe o hârtie de copt și așezați deasupra ei o altă hârtie. Întindeți compoziția cu sucitorul într-o foaie grosuță de formă pătrată sau dreptunghiulară.

Luați hârtia de deasupra și tăiați foaia cu cuțitul în batoane.

Introduceți batoanele în congelator (cu tot cu foaie) și lăsați-le 10 minute, sau până când acestea se întăresc suficient de mult încât să poată fi manevrate.

Se păstrează apoi la frigider. Rezistă câteva săptămâni bune, fără probleme. Însă cu siguranță le veți consuma în câteva zile.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: My Food and Happiness, No Bake Vegan Apricot Energy Bars: http://www.myfoodandhappiness.com/no-bake-vegan-apricot-energy-bars/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *