FURSECURI cu DOVLEAC și CIOCOLATĂ, fără coacere

Din fructele toamnei putem obține niște deserturi extrem de aromate și totodată sănătoase. Dovleacul este o alegere versatilă pentru numeroase rețete: plăcinte, prăjituri, tarte, torturi, smoothie-uri, fursecuri, creme etc.

Ne place ideea acestei rețete deoarece este vegană, fără gluten, fără zahăr și fără foc. Pentru a prepara aceste fursecuri aveți nevoie doar de un blender/robot de bucătărie.

Fursecuri cu dovleac – rețetă

Dovleacul copt este mult mai aromat decât cel fiert în apă. Tăiați dovleacul felii grosuțe și coaceți-le în cuptorul încins la 200 de grade Celsius până se înmoaie, circa o oră. Pasați apoi miezul cu ajutorul unui blender.

Din ingredientele date ies circa 16 fursecuri. Măriți cantitățile dacă doriți un lot mai mare.

Ingrediente

• 150 g de dovleac copt și pasat
• 50 g de fulgi de ovăz
• 10 curmale
• 220 g de caju
• 1 ½ lingură de miere sau sirop de arțar
• ½ linguriță de extract de vanilie
• 250 g de ciocolată neagră

Preparare

Puneți nucile caju și ovăzul în robotul cu lama S și măcinați-le până se macină fin. Adăugați restul ingredientelor și mixați până obțineți un aluat omogen.

Modelați-l în biluțe mici. Pentru a lucru mai ușor cu aluatul, umeziți puțin palmele în apă.

Așezați biluțele într-o tavă așternută cu hârtie de copt. Introduceți tava în congelator și lăsați-o 15 minute. După ce s-au întărit, aplatizați-le cu dosul unei linguri sau cu o furculiță. Sau le puteți lăsa așa cum sunt.

Topiți ciocolata pe baie de aburi și înmuiați fiecare fursec în ea. Așezați din nou fursecurile glazurate pe hârtia de copt. Dați-le iarăși la congelator, și mai lăsați-le încă 20-30 de minute, sau până când ciocolata s-a întărit complet.

Miezul este moale și dulce, iar exteriorul crocant. În sosul de ciocolată puteți adăuga și alte ingrediente, precum nuci, alune sau migdale zdrobite, stafide, merișoare tocate mărunt etc.

Întrucât aceste fursecuri sunt crude, este indicat să le păstrați în frigider, într-un borcan sau într-o caserolă cu capac.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: My Food and Happiness: Pumpkin Cream Chocolate Cookies: http://www.myfoodandhappiness.com/pumpkin-cream-chocolate-cookies/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.