Clicky

SIROP de CIOCOLATĂ și SCORȚIȘOARĂ pentru TUSE

Unul din cele mai mari avantaje ale remediilor naturale este că acestea pot fi preparate din ingrediente banale, pe care le avem deja în casă.

Cele pe care vi le prezentăm în acest articol sunt nu doar eficiente, ci și foarte plăcute la gust. Acțiunea lor este rapidă, iar aroma lor dulce le face ușor de administrat și pentru cei mai „mofturoși”. Aveți nevoie de miere naturală, de cacao, ciocolată neagră și scorțișoară.

Sirop de Ciocolată – Tuse

Sirop de ciocolată pentru tuse

Acest sirop arată la prima vedere mai degrabă ca un desert decât ca un medicament. Cu toate acestea, ciocolata este neașteptat de utilă în tuse și dureri în gât datorită unui compus numit theobrominăUn studiu a arătat că theobromina este mai eficientă decât codeina în stoparea tusei.

În asociere cu mierea, care este un alt supresor al tusei și un bun emolient al mucoaselor iritate, efectul este și mai puternic. Pentru copiii sub un an, folosiți sirop de arțar în loc de miere.

Ingrediente

• 2 linguri de miere
• 2 linguri de pudră de cacao

Preparare

Amestecați pur și simplu cele două ingrediente într-un bol sau într-un păhăruț. Pasta obținută se consumă ca atare. Are un gust foarte bun de ciocolată.

Este o alegere excelentă pentru persoanele care se confruntă cu o tuse persistentă și pentru cei care au senzația de gâdilitură sau mâncărimi în gât.

O opțiune la fel de bună este și un baton de ciocolată neagră (fără zahăr).

________________________________________________________________________________________________________

Sirop de scorțișoară

O altă versiune a siropului de ciocolată este acest sirop de miere cu scorțișoară. Este la fel de eficient împotriva tusei. Are efecte încălzitoare, antiseptice și antispasmodice (datorită unui compus din scorțișoară numit cinamaldehidă).

Amestecați bine, până la deplina omogenizare. Se poate lua câte 1 linguriță, de mai multe ori pe zi.

Atenție, scorțișoara nu trebuie administrată ca atare, deoarece poate cauza sufocare. Trebuie amestecată neapărat cu o substanță lichidă.

________________________________________________________________________________________________________

Ceai de grepfrut

Acesta este un remediu mai puțin cunoscut, dar testat și dovedit împotriva unei tuse. Are efecte încălzitoare și calmante.

Stoarceți sucul de la un grepfrut (preferabil roșu) și puneți-l într-o cană.

Spălați bine cojile cu oțet de mere și tăiați-le bucăți. Puneți-l la fiert cu o cană de apă. Fierbeți-le câteva minute, apoi strecurați ceaiul. După ce s-a răcorit, turnați ceaiul peste sucul de grepfrut din cană și îndulciți cu miere de albine.

În cazul unei tuse rebele, este indicat să beți mai multe căni de ceai de grepfrut pe zi.

Singura contraindicație la acest remediu este că grepfrutul interacționează cu anumite medicamente. Din acest motiv trebuie evitat de persoanele care urmează un tratament medicamentos (indiferent de tipul medicamentelor).

Acest fruct este bogată în vitamina C, potasiu, insozitol și bioflavonoide. Coaja este importantă în această rețetă deoarece conține pectină și quercetină, un antioxidant natural cu efecte anti-histaminice (anti-alergice) și antiinflamatoare.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: The Praire Homestead, Natural Cough Remedies: http://www.theprairiehomestead.com/2015/11/natural-cough-remedies.html

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *