PASTE integrale cu NUCĂ și MIERE (rețetă cu beneficii)

Această rețetă de paste cu nucă este foarte potrivită pentru zilele de post din cursul săptămânii, sau în posturile mari de peste an, rânduite de Biserică.

Sunt foarte sățioase și țin de foame, datorită fibrelor și carbohidraților complecși. Nucile la rândul lor sunt hrănitoare, datorită conținutului de proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale.

Paste cu Nucă

Spre deosebire de cele preparate din făină albă, pastele integrale sunt mai bogate în proteine, vitamine (A, B, E, F) și minerale (seleniu, magneziu, potasiu, fier).

Prin procesare se distrug nutrienții, îndeosebi fibrele, iar făina albă rezultată va conține doar carbohidrați, lipide și calorii goale.

Studiile au arătat că cerealele integrale combat bolile cardiovasculare, diabetul, obezitatea și cancerul.

Paste cu nucă și miere – rețetă

Ingrediente

• 500 g de paste integrale
• 300-500 g de nucă măcinată
• 100 g de miere
• 1 praf de sare
• esență de vanilie
• scorțișoară, după gust
• 1 lingură de ulei fără gust

Preparare

Fierbeți pastele cu puțină sare. Pastele integrale fierb mai greu, mai ales cele din grâu dur (circa 20-30 de minute). La 100 g de paste se folosește 1 litru de apă.

Noi am folosi penne integrale. Puteți folosi orice fel de paste, doar să fie integrale.

După ce au fiert, nu se clătesc cu apă, deoarece vor rămâne fără gust, ci se pun într-o strecurătoare mare.

Între timp, se macină (grosier) miezul de nucă și se călește puțin în ulei. Noi am folosit ulei de cocos, deoarece are un gust plăcut.

Se pun pastele într-un vas încăpător, se adaugă nuca rumenită și mierea de albine. Se pun și aromele și se amestecă bine. Gustați de dulce, și dacă mai trebuie, mai adăugați miere.

În loc de miez de nucă puteți folosi alune. Jumătate din cantitatea acestora poate fi înlocuită cu pesmet.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.