TORT fără foc, cu cremă de BRÂNZĂ și AFINE

Părinții care doresc să le ofere copiilor lor un desert sănătos, consistent și hrănitor, pot opta pentru această rețetă simplă.

Poate fi servit de la vârsta de un an. Acest tortuleț este bun și pentru adulții care țin la silueta și la sănătatea lor.

Tort cu Brânză

Tort cu cremă de brânză și afine

Ingrediente blat:

• 250 g de fulgi (ovăz, secară, grâu, mei, orz)
• 120 g de semințe de floarea-soarelui
• 10 curmale
• 50 g de ulei de cocos (solid)
• 2 lingurițe de cacao sau pudră de roșcove
• 1 vârf de cuțit de scorțișoară

Ingrediente cremă

• 200 g de brânză dulce
• 100 g de afine
• 3 linguri de miere
• vanilie naturală

Preparare

Puneți curmalele și semințele la înmuiat cel puțin 2 ore, într-un bol cu apă (cât să le acopere). După ce s-au înmuiat, scurgeți apa și puneți-le în blenderul cu lama S, adăugând fulgii de cereale.

Puteți folosi un singur de tip de fulgi, precum fulgi de ovăz sau de secară, sau o combinație de ovăz, secară, mei, orz și grâu. La magazinele naturiste se găsesc pachete cu diverse combinații.

Mixați câteva secunde până când obțineți o compoziție omogenă, ca o pastă. Adăugați pudra de cacao sau de roșcove, uleiul de cocos și scorțișoara.

Mixați din nou, până la omogenizare.

Presați compoziția obținută într-o formă detașabilă sau într-o tavă rotundă așternută cu folie alimentară. Forma trebuie să aibă un diametru de maxim 20 de cm.

Apăsați cu degetele sau cu dosul unei linguri, pentru a obține o suprafață plată.

Introduceți forma în frigider până faceți crema.

Frecați brânza și afinele cu o furculiță. Puteți folosi afine proaspete, de-congelate sau afine uscate (înmuiate în apă ulterior), sau alte fructe.

Adăugați mierea și vanilia și amestecați până rezultă o cremă omogenă. Gustați de dulce, și dacă mai este nevoie, mai adăugați miere de albine sau alt îndulcitor natural.

Întindeți crema peste blat și nivelați cu o lingură. Decorați tortulețul cu fructe și dați-l la rece. Cel mai bine este să-l lăsați la frigider peste noapte, pentru a se întări. Va fi de asemenea mult mai aromat și mai ușor de porționat.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.