DEODORANT natural pentru pielea sensibilă

Aceasta este o rețetă de deodorant natural tip cremă, care se poate prepara foarte ușor în casă. Toate ingredientele sunt 100% naturale și cu efecte benefice asupra pielii.

Spre deosebire de antiperspirantele din comerț, acest deodorant nu conține nici un compus chimic care ne poate vătăma sănătate. 

Deodorant natural

Deodorant natural pentru piele sensibilă 

Ingrediente

• 2 linguri de unt de shea
• 2 linguri de ulei de cocos
• 2 linguri de ceară de albine (8 g)
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• 4 lingurițe de amidon sau pudră de arorut
• 50 de picături de ulei esențial de tămâie

Preparare

Puneți untul de shea, ceara de albine, uleiul de cocos și bicarbonatul într-un vas pe bain-marie. Trebuie doar să le încălziți pentru a se topi complet și a deveni lichide. Amestecați des.

Luați vas de pe foc, adăugați amidonul și amestecați până la omogenizare. Trebuie să obțineți o cremă fină.

Adăugați la final uleiul esențial și amestecați până la deplina incorporare.

Transferați crema obținută într-un borcănel de sticlă sau într-o cutiuță cu capac. Etichetați cu numele și data preparării produsului.

Deodorant natural

Se aplică pe zona axilelor ca o cremă, cu degetul. Se întinde bine și se masează până intră în piele. Este posibil să rămână la suprafață o textură ușor grunjoasă și uscată datorită bicarbonatului. Aceasta va menține pielea uscată. 

Păstrați deodorantul într-un loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă a soarelui. Rezistă fără probleme chiar și un an.

______________________________________________________________________________________________________

Ingrediente explicate

Deodorantele cu ulei de cocos și bicarbonat de sodiu funcționează întotdeauna datorită proprietăților lor antibacteriene, prin care inhibă dezvoltarea bacteriilor.

Acest deodorant nu va bloca transpirația/sudoarea, ci va împiedica dezvoltarea mirosului neplăcut de transpirație.

Uleiul de cocos este deopotrivă antibacterian și antifungic. Amidonul absoarbe umezeala și menține pielea uscată. Bicarbonatul neutralizează în mod natural mirosul corporal, iar uleiul esențial de tămâie are efecte anti-inflamatoare și antibacteriene.

În ciuda mirosului puternic, are o acțiune blândă asupra pielii. Este de altfel unul dintre cele mai sigure uleiuri esențiale care pot fi folosite aproape de sâni și de ganglionii limfatici, fiind renumit pentru beneficiile sale anti-tumorale și limfatice.

Alte uleiuri esențiale pe care le puteți folosi.

– lavandă, mentă, măghiran, tea tree, geranium

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Joy Bilee Farm, DIY Natural Deodorant with Frankincense for Sensitive Skin: https://joybileefarm.com/diy-natural-deodorant/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.