Bruschette din VINETE, cu roșii, usturoi și mirodenii

Bruschettele sunt un aperitiv foarte popular în Italia, unde sunt considerate „hrana săracului”, datorită simplității lor.

Se iau felii mici de pâine prăjită, se freacă ușor cu o jumătate de cățel de usturoi, se ung apoi cu ulei de măsline, se așază pe ele cubulețe de roșii și se condimentează cu mirodenii.

Bruschette din Vinete

Există mai multe variante de bruschette. Cele mai populare includ o umplutură simplă de roșii cu usturoi, busuioc/oregano/boia și ulei de măsline, iar cele mai complexe conțin șuncă și cuburi de carne.

Rețeta pe care v-o prezentăm mai jos este o alternativă la rețeta tradițională. În loc de pâine se folosesc felii de vinete ca bază.

Este o rețetă paleo, fără gluten, fără lactate și fără ingrediente rafinate. Este dietetică, gustoasă și potrivită pentru orice moment al zilei.

______________________________________________________________________________________________________

Bruschette de vinete – rețetă

Ingrediente pentru bază

• 2 vinete subțiri și lungi
• 60 ml de ulei
• 2 căței de usturoi
• 1 linguriță de cimbru
• ½ linguriță de oregano
• ¼ linguriță de sare
• ½ linguriță de piper

Ingrediente pentru decor

• 100 g de brânză
• 350 g de roșii cherry (roșii, galbene, portocalii)
• 2 linguri de ulei de măsline
• 1 cățel de usturoi
• ¼ linguriță de sare
• ¼ linguriță de piper
• 10-12 frunze de busuioc verde

Preparare

Spălați roșiile cherry și tăiați-le bucăți mici. Amestecați-le într-un bol cu uleiul, busuiocul mărunțit, usturoiul zdrobit, sarea și piperul.

Puneți grilul pe foc la încălzit. Spălați și tăiați vinetele rondele groase de 2 cm. Într-un bol, amestecați uleiul de măsline cu usturoiul zdrobit, cimbrul, oregano, sarea și piperul. Ungeți fiecare felie de vânătă cu o pensulă înmuiată în acest dressing.

Coaceți rondelele de vinete pe grilul încins, circa 3-4 minute pe fiecare parte. Trebuie să fie moi și puțin rumenite.

Pentru a asambla bruschettele, ungeți fiecare felie de vânătă cu un strat de brânză și așezați deasupra un strat din amestecul de roșii.

Se poate renunța la brânză dacă țineți post sau nu aveți voie de lactate. Fie se ung direct vinetele cu ulei de măsline și se decorează cu roșii mărunțite, fie se ung cu o pastă din nuci caju, foarte asemănătoare brânzei.

Iată cum se prepară: puneți 70 g de caju la înmuiat în apă peste noapte. A doua zi, scurgeți apa și puneți-le în blender împreună cu 1 lingură de suc de lămâie, 1 cățel de usturoi, 1 lingură de lapte vegetal, câteva frunzulițe de busuioc mărunțite și opțional ½ lingură de ulei de cocos.

Mixați până obțineți o pastă cremoasă. Dacă nu este foarte fină, mai adăugați 1 lingură de lapte.

______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Every Last Bite, Eggplant Bruschetta: http://www.everylastbite.com/2017/08/17/eggplant-bruschetta/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.