POGĂCELE cu BRÂNZĂ de vaci și TELEMEA, cu aluat fără drojdie și fără frământare

Minunea acestor pogăcele este că aluatul nu se prepară cu drojdie, dar totuși crește foarte frumos. Mai mult decât atât, nici nu trebuie frământat mult timp.

Este o rețetă asemănătoare sărățelelor, doar că aceste pogăcele sunt mult mai fragede și pufoase.

Pogăcele cu Brânză

Din ingredientele date ies două tăvi, circa 40 de bucăți. Dacă doriți o cantitate mai mică sau mai mare, reduceți/măriți cantitățile ingredientelor.

Pogăcele cu brânză – rețetă

Ingrediente

• 350 g de brânză de vaci
• 50 g de telemea
• 350 g de unt gras
• 350 g de făină
• 2 lingurițe de sare
• 1 ou
• chimen, susan, mac pentru decor

Preparare

Se pasează brânză de vaci cu o furculiță până se mărunțește bine. Se amestecă într-un bol cu untul moale (la temperatura camerei), făina și sarea.

Se frământă cu mâna cât să se amestece bine ingredientele. Nu trebuie insistat ca la aluatul cu drojdie.

În cazul în care coca este foarte-foarte lipicioasă, mai adăugați puțină făină, dar nici să o faceți prea tare.

Modelați aluatul într-o bilă și înfășurați-o cu o folie de plastic. Așezați-l într-un bol și puneți-l în frigider. Este indicat să se lase la rece cel puțin 6 ore, preferabil de seara până a doua zi.

Aluatul poate fi păstrat în frigider și până la 2-3 zile. Cu cât stă mai mult la rece, cu atât mai bune vor ieși pogăcelele.

Veți vedea că își va mări volumul, chiar dacă nu conține drojdie. Acest lucru se datorează adaosului de brânză care are fermenți naturali.

Când sunteți gata de făcut pogăcele, scoateți aluatul din frigider. desfaceți folia și lăsați-l în repaus un sfert de oră la temperatura camerei.

Pudrați masa de lucru cu făină și întindeți coca într-o foaie groasă de 0,5 cm, lunguță.

Radeți deasupra telemeaua și împăturiți aluatul în 9. Se împăturesc întâi laturile din partea stângă și dreaptă a aluatului, apoi din capete, apoi încă o dată la fel.

Se acoperă cu un prosop și se mai lasă 10 minute.

Se întinde din nou, în foi groase de 0,8 cm. Se crestează pe deasupra cu cuțitul în foi orizontale și verticale, pentru a obține un model de pătrățele deasupra când se coc.

Se decupează aluatul cu o formă rotundă micuță (preferabil de metal, pentru ca aluatul să se taie bine), ca pentru pogăcele.

Se așază pogăcelele în tava tapetată cu hârtie de copt. Se bate oul într-un bolișor și se adaugă chimenul sau alte semințe care vă plac. Se amestecă bine și se ung pogăcelele cu o pensulă.

Se introduc în cuptorul încins și se lasă 20 de minute la 170 de grade Celsius. Veți vedea cât de mult cresc aceste pogăcele, și cât de pufoase și moi sunt.

Sunt foarte bune calde, dar au un gust mai intens de brânză după ce se răcesc. Se pot servi ca atare, sau cu un pahar de ceai, lapte sau cafea.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.