NECTAR de PIERSICI pentru iarnă – bogat în compuși care combat OBEZITATEA, bolile CARDIOVASCULARE și CANCERUL

Piersicile sunt originare din Nordul Chinei, dar cultivate astăzi în întreaga lume. Asemenea altor fructe înrudite – nectarine, prune, caise, cireșe -, piersicile sunt apreciate și îndrăgite pentru miezul lor cărnos, suculent și dulce.

Din aceste fructe putem obține preparate parfumate absolut delicioase, precum gem sau nectar.

Fructele cu sâmburi tari combat obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare și sindromul metabolic, potrivit unui studiu din Texas A&M.

Dr. Luis Cisneros-Zevallos susține că aceste fructe sunt bogate în compuși bioactivi și fenolici cu proprietăți antiinflamatoare și anti-obezitate, prin care contribuie la scăderea colesterolului LDL.

Acești compuși fac parte din categoria antioxidanților: antocianini, acizi clorogenici, quercetine și catechine.

Piersicile sunt o sursă bună de vitamina C – un alt antioxidant puternic împotriva radicalilor liberi care cauzează boli cronice, degenerative și cancer.

Și conținutul de fibre ajută la scăderea riscului unor tipuri de cancer, precum cel colorectal sau mamar.

Fibrele, împreună cu vitamina C, colina și potasiul din piersici susțin sănătatea inimii.

Piersicile sunt de asemenea bogate în vitamina A, vitamina E, vitamina K, vitamina B9 (acid folic), fier, zinc, mangan, cupru și magneziu.

______________________________________________________________________________________________________

Nectar de piersici – rețetă

Ingrediente

• 5 kg de piersici coapte bine
• 1,8 kg de zahăr brut
• 1 lămâie
• 1,2 litri de apă
• opțional arome: vanilie, scorțișoară, ghimbir

Preparare

Spălați piersicile, curățați-le de coajă și tăiați-le feliuțe sau cubulețe. Spălați-le și cântăriți-le.

Mixați-le cu ajutorul unui blender, robot de bucătărie sau a mașinii de tocat carne, până se fac piure.

Într-o cratiță cu pereții groși (folosită la gemuri), puneți apa și zahărul. Lăsați amestecul pe foc până ce se dizolvă granulele de zahăr.

Turnați piersicile pasate și sucul proaspăt stors de la lămâie. Potriviți focul și lăsați totul la fiert circa 40 de minute, amestecând adesea. Îndepărtați cu o spumieră spuma care se formează la suprafață.

Trebuie să obțineți o pastă groasă și cremoasă, asemenea nectarului.

Turnați nectarul fierbinte în sticle de sticlă de 1 litru (sau din care aveți, puteți folosi și borcane dacă vreți), și închideți-le ermetic.

Așezați recipientele cu nectar într-o cratiță cu puțină apă și lăsați-le la sterilizat preț de 20-25 de minute.

Scoateți sticlele din cratiță, ștergeți-le de apă și așezați-le într-un colț al camerei. Înfășurați-le cu pături groase și lăsați-le să se răcească în voie, până a doua zi.

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Medical News Today, Peaches: Health Benefits, Facts, Research: https://www.medicalnewstoday.com/articles/274620.php

2. Rețete Angela, Nectar de Piersici: http://www.reteteangela.com/2016/08/nectar-de-piersici.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.