MIERE cu USTUROI – remediu ANTIBIOTIC natural

Acest remediu este deosebit de folositor în sezonul rece, când suntem mai sensibili la atacurile patogenilor dăunători.

Poate fi folosit atât preventiv, la primele simptome ale unei infecții, cât și curativ, într-o cură mai lungă.

Miere cu Usturoi – Antibiotic Natural

Usturoiul este unul din cele mai puternice antibiotice ale naturii. Combate nu doar bacteriile, ci și virusurile, paraziții și fungii (ciupercile).

Deși conține foarte multe substanțe cu potențial antibiotic, principalul compus cu proprietăți antibacteriene pe care acesta îl conține este alicina.

Un studiu apărut în 2011 în Applied and Experimental Microbiology a arătat că unii compuși din usturoi interacționează cu bacteriile. S-a dovedit eficient împotriva bacteriilor orale, precum Streptococul mutant și Porphiromonas gingivalis (asociat cu bolile paradontale).

Potrivit University of Maryland Medical Center, 2-4 căței de usturoi cruzi pe zi (sau 600-1,200 mg de extract de usturoi pe zi) pot exercita beneficii antibiotice.

______________________________________________________________________________________________________

Miere cu usturoi – rețetă

Întrucât această rețetă presupune utilizarea de usturoi pudră, este bine să procurați acest condiment de la magazinele naturiste, sau să luați un produs de calitate, fără aditivi dăunători.

Ingrediente

• 2 linguri de pudră de usturoi
• 300 g de miere

Preparare

Amestecați mierea cu pudra de usturoi, până ce aceasta se incorporează complet. Închideți ermetic și lăsați borcanul să stea 2 săptămâni pe pervaz, în lumina soarelui.

Nu este nevoie să strecurați mierea după cele 2 săptămâni de macerare. Se va consuma ca atare.

Adulții vor lua câte 1 linguriță, de 2 ori pe zi, una dimineața și una seara, iar copiii peste 6 ani câte ½ linguriță, de 2 ori pe zi. Se face o cură de 10 zile.

Această miere medicinală se poate folosi și extern, ca unguent antibiotic, pentru orice tip de infecție, fie cu bacterii, fie cu fungi. Se aplică pe locul afectat și se masează până intră în piele.

Atenție, acest produs nu trebuie să înlocuiască un tratament cu antibiotice de sinteză recomandat de medic, sau atunci când infecția este gravă.

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. LIVE STRONG, How Much Garlic Equals an Antibiotic? http://www.livestrong.com/article/489317-how-much-garlic-equals-an-antibiotic/

2. Annie’s Place, Medicinal Honey Blends for Winter: http://www.anniesplacetolearn.com/blog/10-medicinal-honey-blends-for-winter

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. ASPAZIA MATEI

    Bună ziua!
    In locul pudrei de usturoi se poate folosi usturoiul ca atare? Pudra de usturoi conține antiaglomeranți sau/și alte adaosuri?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.