VEGETA de casă la borcan, fără chimicale

Gospodinele adevărate, care țin la tradiție și la sănătatea familiilor lor, își pregătesc singure conservele, murăturile și zarzavaturile pentru iarnă.

Folosesc legume și verdețuri proaspete, și pecetluiesc preparatele cu dragostea și grija lor față de cei dragi.

Vegeta de Casă Rețetă

Din păcate, multe femei s-au lăsat ademenite de produsele gata făcute din comerț, precum Vegeta, Delikat, Ketchup sau altele asemenea, și nu se mai sinchisesc să le prepare în casă.

Aceste produse sunt pline de sare și de E-uri, iar gustul lor dă dependență.

În acest articol vă vom prezenta o rețetă deosebit de simplă de „Vegeta de casă”. Pe lângă faptul că este cât se poate de naturală, este mult mai ieftină și economică.

Ideal ar fi să folosiți legume și zarzavat din propria grădină. Și cele de la țărani „autentici” sunt bune. Alegeți-le pe cele mai mici și mai pricăjite, pentru a fi siguri că sunt crescute cu chimicale.

__________________________________________________________________________________________________

Vegeta de casă – rețetă

Ingrediente

• 3 kg de verdeață (pătrunjel, mărar)
• 2 kg de ardei grași
• 1 kg de morcovi
• 1 kg de țelină
• 1 kg de rădăcină de pătrunjel sau/și de păstârnac

Preparare

Curățați legumele de coajă (și de cotoare) și spălați-le bine. Îndepărtați porțiunile alterate. Alegeți verdeața și spălați-o.

Dacă aveți un robot în casă, acesta vă va ușura considerabil munca. Sau puteți folosi o mașină de tocat carne.

Treceți toate ingredientele prin robot/mașină și transferați pasta obținută într-un lighean mare. Adăugați 1 kg de sare de murături și amestecați bine, cu mâinile curate, pentru o mai bună omogenizare.

Transferați zarzavatul în borcane de sticlă, închideți-le ermetic și păstrați-le într-un loc întunecos și răcoros (în cămară, beci, boxă).

Nu este nevoie să adăugați nici un alt fel de conservant. Rezistă foarte bine de la an la an.

Când folosiți acest zarzavat la mâncăruri, nu mai adăugați sare până ce nu gustați. Lăsați mâncarea să fiarbă puțin, apoi gustați, și dacă mai este nevoie, mai adăugați puțină sare.

Dacă vreți să preparați o vegeta fără sare, păstrați amestecul de legume în punguțe, la congelator, sau sub formă de cubulețe.

__________________________________________________________________________________________________

Sursă: Poftă Bună, Vegeta de Casă la Sare, Fără Conservanți: https://pofta-buna.com/vegeta-de-casa-la-sare-fara-conservanti/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.