BISCUIȚI uscați, cu SEMINȚE de IN, CIMBRU și USTUROI (rețetă cu beneficii)

Biscuiții tradiționali se fac cu unt, ouă și alte ingrediente greoaie. Rețeta pe care v-o prezentăm în acest articol este mult mai simplă și mai ușoară. 

Cimbrul, ingredientul care dă acestor biscuiți o aromă deosebită, conține fibre, fier, vitamina C și antioxidanți puternici. Această mirodenie ajută la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului.

Biscuiți cu Cimbru de Post

Semințele de in sunt bogate în Omega-3, fibre solubile și insolubile, lignani și alți compuși cu proprietăți antiinflamatoare și cardiovasculare.

Sarea de Himalaya conține 84 de minerale, ajută la reglarea pH-ului din celule și la controlul apei din corp. Totodată, susține digestia și ajută la o mai bună absorbție a nutrienților.

Acești biscuiți crocanți și aromați sunt gata în 20 de minute. Aveți nevoie de 5 minute pentru a amesteca ingredientele și a obține coca, și încă 15 minute pentru a-i coace.

Dacă aveți intoleranță la gluten, înlocuiți făina de grâu cu făină de ovăz sau de migdale. Nu conțin ou, ci un înlocuitor vegetal de ou, motiv pentru care sunt potriviți pentru o zi de post sau pentru dieta vegetarienilor.

Un alt aspect important este că acești biscuiți nu se prepară cu zahăr, ci cu sare, fiind recomandați îndeosebi copiilor și celor care țin dietă.

_______________________________________________________________________________________________________

Biscuiți uscați cu cimbru

Ingrediente

• 2 căni de făină integrală
• 1 lingură de cimbru uscat
• 1 lingură de ulei
• ½ linguriță de pudră de usturoi
• ½ linguriță de piper negru
• ½ linguriță de sare de Himalaya
• 1 lingură de semințe de in măcinate (+3 linguri de apă)

Preparare

Mai întâi de toate, trebuie să preparați „oul”. Puneți apa într-un bol. Măcinați semințele de in prin râșnița electrică de cafea și puneți pudra obținută în apă.

Amestecați bine și lăsați semințele să stea la umflat.

Puneți făina, uleiul, cimbrul, pudra de usturoi, piperul și sarea într-un bol mare. Amestecați până la omogenizare.

Amestecați în „oul” de in și adăugați-l în bol peste restul ingredientelor. Amestecați bine, incorporând toată făina. Trebuie să obțineți un aluat omogen.

Puneți pe masă o foaie de copt. Așezați pe ea coca și apăsați-o cu mâinile. Peste ea puneți o altă hârtie de copt și întindeți-o cu sucitorul.

Trebuie să obțineți o foaie plată, potrivit de grosuță. Cu un cuțit, cu tăietorul de pizza sau cu o altă formă, și tăiați foaia în bucăți pătrate sau dreptunghiulare, sau rotunde. Nu le tăiați mari, deoarece se vor rupe.

Așezați foaia cu tot cu biscuiți în tava cuptorului și introduceți-o în cuptorul încins. Lăsați biscuiții să se coacă la 176 de grade Celsius circa 12-14 minute. Întoarceți-i pe cealaltă parte și lăsați-i încă 1-2 minute, fără a-i rumeni prea tare.

Sunt gata când devin ușor aurii pe margini și pe deasupra. Țineți cont că biscuiții se vor întări și se vor usca mai bine după ce se răcesc.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: The Healthy Family and Home, Gluten Free Thyme and Garlic Crackers: http://thehealthyfamilyandhome.com/gluten-free-vegan-thyme-and-garlic-crackers/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.