GOGOȘARI în sos de MUȘTAR pentru iarnă

Din categoria legumelor conservate pentru iarnă face parte și această rețetă de gogoșari marinați în sos de muștar.

Spre deosebire de conservele și murăturile clasice, acești gogoșari au un gust și o textură cu totul și cu totul aparte. Veți vedea cât de buni sunt și cât de ușor se prepară!

Gogoșari în sos de muștar

Gogoșari în sos de muștar – rețetă

Ingrediente

• 1 kg de gogoșari (ardei kapia, ardei gras roșu)
• 500 g de muștar (dulce sau iute, după preferință)
• 300 ml de oțet
• 300 g de miere sau zahăr brut
• 100 ml de ulei
• 1-2 lingurițe de boabe de piper
• 1-2 frunze de dafin
• 1 linguriță de turmeric
• 10 frunzulițe de țelină
• 2 linguri de sare

Preparare

După ce ați pregătit toate ingredientele, ocupați-vă mai întâi de gogoșari. Scoateți cotoarele cu semințe, spălați-i bine și tăiați-l felii lungi subțiri.

Puneți oțetul într-o cratiță mare, pe foc. Adăugați uleiul, mierea de albine sau zahărul, sarea, muștarul și mirodeniile. Este mai ușor să amestecați cu telul.

Lăsați amestecul să clocotească de câteva ori, apoi adăugați pe rând câte un sfert din cantitatea de gogoșarii tăiați.

După 2 minute, scoateți gogoșarii cu o spumieră într-un bol rezistent la temperaturi mari. Adăugați încă o parte din gogoșarii cruzi, lăsați-i la opărit 2-3 minute, apoi scoateți-i în bol.

Continuați astfel până când terminați toată cantitatea de gogoșari.

Pregătiți borcane de 800 g și umpleți-le cu gogoșarii opăriți. Așezați câteva frunze de țelină pe fundul borcanelor și între gogoșari.

Așezați borcanele pe o tavă de metal și puneți din nou sosul pe foc pentru a trage un clocot.

Turnați-l în borcane peste gogoșari. Umpleți-le cu sos până sus. Înfiletați bine capacele și acoperiți-le cu pături groase. Lăsați gogoșarii să se răcească
În voie, temperatura camerei.

În 2-3 zile sunt gata de depozitat în cămară. Nu necesită o sterilizare suplimentară. Dacă observați că s-au umflat capacele și gogoșarii au început să fermenteze, reluați procesul: scoateți sosul, fierbeți-l 1 minut, apoi turnați-l din nou fierbinte peste gogoșari.

Se pot servi la masă sau folosi în rețete după 2 săptămâni. Sunt grozavi cu mâncare gătită.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Gina Bradea, Gogoșari marinați în sos de muștar, pentru iarnă: https://www.youtube.com/watch?v=JS9gHGa9FQI&list=PL4r1jxpdcWIEWzevECY2mUQCVqG9x036P&index=41

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.