Clicky

Cum să faci „CIOCOLATĂ” ALBĂ din nucă de COCOS

Nimic nu se compară cu gustul ciocolatei albe autentice, obținută din lactate. Cu toate acestea, Laura-Jane, autoarea de rețete raw-vegan (The Rawtarian), a găsit o alternativă  convingătoare pentru vegetarieni și iubitorii de deserturi crude. 

„Ciocolata” ei seamănă cu cea clasică doar la culoare, pentru că în rest, nu are nimic în comun cu ea. Se prepară doar din ingrediente vegetale. Nu conține nici măcar ouă, zahăr sau făină.

„Ciocolată” Albă din Cocos

Ingredientul-cheie este nuca de cocos. Veți vedea că această ciocolată are un gust intens de cocos, care vă va face să uitați de ciocolata albă tradițională.

Este o alegere mult mai ieftină, mai sănătoasă și mai hrănitoare la variantele din comerț. În plus, cei care o prepară au satisfacția că pot avea control deplin asupra ingredientelor folosite și că totul este natural. Poate fi servită fără restricții și copiilor.

Ciocolată albă vegetală – rețetă

Ingrediente

• 700 g de fulgi de cocos neîndulciți (se găsesc la naturiste)
• 4 linguri de miere
• 1 linguriță de extract natural de vanilie
• 1 vârf de cuțit de sare

Preparare

Deși este o rețetă cu ingrediente minime, singura provocare este transformarea fulgilor uscați de cocos într-o compoziție umedă, nisipoasă.

Fulgii de cocos din comerț sunt foarte uscați și bogați în zahăr, și nu se pretează la această rețetă. Recomandarea noastră este să folosiți un sortiment de la magazinele naturiste. 

Puneți nuca de cocos în robotul cu lama S. Trebuie să vă înarmați cu multă răbdare și să mixați câteva minute bune. Durează până când fulgii de cocos încep să se înmoaie și să devină ușor lipicioși.

Nu este nevoie să adăugați nici un fel de lichid. Când masa de cocos a devenit puțin umedă, adăugați mierea de albine, vanilia și praful de sare.

Mixați din nou până când compoziția capătă o textură asemănătoare untului sau humus-ului, dar ușor sfărâmicioasă. Nu mixați până când obțineți lapte. Textura trebuie să fie moale, dar granuloasă.

Gustați de dulce. Dacă mai este nevoie, mai adăugați miere, sau vanilie.

Transferați compoziția în forme. Puteți folosi forme de silicon rotunde, pătrate etc. Dacă nu aveți forme speciale, transferați compoziția într-un vas și presați bine cu degetele.

Introduceți formele/vasul în congelator și lăsați-le să stea cel puțin jumătate de oră. Compoziția se va întări și se va scoate ușor din formă.

Dacă ați folosit un vas mare, scoateți blatul ferm și tăiați-l bucăți.

Bucățile de „ciocolată” se păstrează la congelator sau în frigider. Nu trebuie ținute afară deoarece se vor topi, din cauza căldurii.

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *