LEGUME aromate, coapte pe grătar

Vara mai mult ca oricând avem posibilitatea să includem cât mai des și mai multe tipuri de legume în dieta noastră. Sezonul lor este lung, astfel încât putem experimenta numeroase metode de preparare și servire.

Ideal ar fi să consumăm legumele în stare proaspătă, însă nu toată alimentația noastră trebuie să fie crudă. Este bine ca ocazional să apelăm la ajutorul cuptorului, precum în această rețetă.

Legume la Grătar

Este un fel de mâncare simplă, dar reușită, atât ca gust, cât și ca conținut nutrițional, potrivită pentru zilele de post, sau pentru perioadele de repaus alimentar după o dietă bogată în carne și grăsimi.

Legume la grătar – rețetă

După lista ingredientelor, pare rețeta unei tocănițe. Este mult mai bună decât o tocană de legume deoarece totul este copt și are un gust mult mai intens și aromat.

Ingrediente

• 4 ciuperci
• 2 roșii
• 1 dovlecel
• 1 vânătă
• 1 ardei gras
• 1 ceapă

Preparare

Spălați ciupercile, tăiați partea de jos a piciorușelor și după ce s-au scurs de apă, tamponați-le cu un șervețel de bucătărie.

Așezați-le pe grătarul încins. Între timp, pregătiți celelalte legume: ceapa, decojită și tăiată felii groase, dovlecelul, vânata, ardeiul și roșiile se spală, se șterg de apă și se taie felii.

Se coc toate pe grătar până se înmoaie.

Se așează apoi pe un platou și se stropesc cu un dressing obținut din ulei de măsline, oțet balsamic, oțet de mere, sau suc de lămâie, sare și piper după gust. Puteți presăra deasupra și ceva verdeață, precum pătrunjel verde.

Aceste legume coapte devin mult mai gustoase dacă în sos adăugați și câțiva căței de usturoi zdrobiți. De asemenea, puteți pasa roșiile pentru a le adăuga în sos. Acesta va căpăta o consistență mai densă și o aromă extraordinară în combinație cu usturoiul.

Sursă: Mâncăruri de Post, Legume la Grătar, Mâncăruri de Post, Editura Sophia, 2006, București, p. 46

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.