Cremă de ciocolată de întins pe pâine, recomandată de un nutriționist pediatru – bogată în proteine și minerale (video)
Această rețetă de „nutella” sau cremă de ciocolată este recomandată de nutriționistul pediatric Mandy Sacher.
Este un desert excelent pentru cei mici, deoarece conține numai ingrediente naturale, nimic sintetic sau dăunător pentru sănătatea copiilor.
Această cremă este bogată în minerale și antioxidanți. Poate fi servită acasă, la micul-dejun, sau poate fi luată la pachet la școală.
Pudra de roșcove este foarte importantă aici deoarece conține mult calciu, proteine și fibre, și totodată pentru că are un gust dulceag natural.
Spre deosebire de pudra de cacao, carobul nu conține cafeină.
Tahini, sau pasta de susan, conține mai multe proteine decât orice alt unt de nuci.
Uleiul de cocos este bogat în grăsimi saturate bune (trigliceride de lanț mediu), necesare pentru creșterea și dezvoltarea copiilor. În plus, are o aromă suavă foarte plăcută.
Cremă de ciocolată – rețetă
Ingrediente
• ¼ cană de pudră de cacao
• ¼ cană de pudră de carob (roșcove)
• ¼ cană de tahini (făcut în casă)
• 80 ml de miere
• 1 ½ linguri de ulei de cocos
Preparare
Dacă aveți un blender manual cu vas special (un pahar înalt), folosiți-l, este foarte potrivit pentru această cremă.
Dacă nu, mixați pur și simplu toate ingredientele într-un borcan, sau în blenderul fix.
Veți obțineți o cremă foarte fină și gustoasă, care poate fi ușor întinsă pe pâine. Păstrați-o într-un borcănaș.
Lăsați-o să stea în frigider câteva ore, pentru a deveni mai solidă și mai aromată.
Poate fi servită la micul-dejun, atât de către copii, cât și de către părinții lor, care s-au ostenit și au pregătit acest desert pentru ei.
Mandy Sacher spune că dacă părinții au apucat să-i obișnuiască pe cei mici cu creme de ciocolată tartinabile din comerț, care sunt foarte dulci, îi pot dezvăța combinând o parte din crema din magazine cu o parte din crema de casă prezentată în acest articol.
Sursă video: Mandy Sacher, How to make Healthy Delicious Chocolate Spread