Clicky

Cum să faci GEM de FRUCTE de PĂDURE fără fierbere și fără zahăr

Grație descoperirilor făcute de experții în rețete raw-vegan, foarte multe preparate tradiționale pot fi gătite astăzi fără foc și fără ingredientele clasice, precum zahăr, făină, ouă sau lactate animale.

Sună aberant, însă chiar și gemurile pot fi obținute „la rece”, cu ajutorul unui ingredient secret: semințele de chia.

Gem de Fructe de Pădure Fără Foc și Fără Zahăr

Aceste semințe minuscule sunt foarte bogate în fibre solubile, care ajută la închegarea compozițiilor lichide și transformarea lor într-un preparat gelatinos în doar câteva minute.

Dincolo de această proprietate extraordinară de gelificare a compozițiilor, semințele de chia sunt foarte bogate în nutrienți. Conțin acizi grași esențiali Omega-3, calciu, magneziu, fier, fosfor, aproape toată gama de minerale.

Singura problemă este că acest gen de gemuri nu rezistă mult. Trebuie consumate în circa o săptămână. Acest lucru nu este neapărat un inconvenient pentru familiile care preferă să consume totul cât mai natural și în stare proaspătă, și să gătească mai des decât în mod obișnuit.

Iată cum puteți face: păstrați fructele proaspete, din sezonul curent, la congelator, și scoateți câte o punguță pentru a prepara o porție de gem care va fi consumată în decursul unei săptămâni.

Poate fi servit ca atare, sau folosităla clătite, prăjituri și alte deserturi de casă.

Dulceață din fructe de pădure fără foc – rețetă

Ingrediente

• 400 g de fructe de pădure (un singur tip sau un amestec de zmeură, afine, mure, căpșuni, coacăze negre și roșii etc)
• 4 linguri de semințe de chia
• 2 linguri de suc de portocale
• 3 linguri de miere

Preparare

Puneți fructele într-un bol încăpător. Adăugați sucul proaspăt stors de la portocale și semințele de chia. Pasați totul cu instrumentul pentru piure pentru a stoarce cât mai mult suc din fructe.

Amestecați bine, acoperiți vasul și lăsați totul să stea la temperatura camerei circa jumătate de oră, sau până când semințele se umflă.

Pasați din nou, cu un blender manual, până ce fructele se transformă într-o pastă. Dacă nu vreți să fie foarte fină și să conțină bucăți mai mari de fructe, folosiți tot instrumentul de piure.

Dacă nu este suficient de bine legată, mai adăugați semințe de chia și așteptați din nou să își mărească volumul. 

Gustați de dulce, și dacă mai este nevoie, mai adăugați miere de albine.

Transferați gemul într-un borcănel de sticlă și păstrați

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *