„Bomboane” din MORCOV – super-sănătoase și hrănitoare (fără preparare termică)

Cea mai mare provocare pentru cei care vor să mănânce sănătos este să găsească deserturi care nu conțin zahăr, făină albă, lactate de origine animală și alte ingrediente greoaie sau nesănătoase.

Fructele au fost dintotdeauna cel mai bun desert, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Creatorii de rețete raw-vegan au descoperit foarte multe combinații gustoase și reușite din fructe proaspete și uscate, semințe și cereale.

 

Așa au ajuns să inventeze tot felul de deserturi simple, practice și extrem de hrănitoareRețeta pe care v-o prezentăm este cu totul inedită deoarece conține și morcov. Reprezintă un mijloc excelent de a include această legumă sănătoasă în alimentația noastră, mai ales a celor mici.

__________________________________________________________________________________________________

Bomboane raw-vegan – rețetă

Aceste bomboane se fac în 20 de minute. Din ingredientele date ies circa 20 de biluțe. Măriți cantitățile – păstrând proporțiile ingredientelor – dacă vreți să obțineți mai multe.

Ingrediente

• 15 curmale
• 200 g de nuci
• 500 g de morcov
• 100 g de semințe de susan
• 1 linguriță de scorțișoară

Preparare

Scoateți sâmburii de la curmale (dacă au) și puneți-le la înmuiat într-un bol cu apă călduță. Lăsați-le la hidratat circa 1-2 ore, pentru a fi mai ușor de procesat.

Treceți morcovii prin mașina de suc sau de carne și păstrați pulpa rămasă pentru rețetă. Sucul se poate consuma ca atare.

Puneți apoi pulpa de morcov în robotul de bucătărie cu lama S, adăugând curmalele scurse de apă, nucile și pudra de scorțișoară.

Mixați câteva minute, până când ingredientele se fac pastă. Compoziția trebuie să fie ușor lipicioasă. Dacă este prea moale și nu se ține, mai adăugați nucă măcinată (sau biscuiți măcinați, fulgi de cocos, fulgi de ovăz măcinați).

Modelați compoziția sub forma unor biluțe medii. La final, dați bomboanele prin semințele de susan crude sau rumenite puțin.

Puneți-le pe un platou (dacă aveți musafiri sau o masă specială) sau într-o caserolă, și lăsați-le să stea cel puțin jumătate de oră la frigider.

Vor deveni mai ferme, mai dulci și mai aromate.

Dacă nu aveți în casă un storcător de rădăcinoase pentru a separa sucul de pulpă, puteți folosi morcov ras sau mărunțit în blender în această rețetă.

__________________________________________________________________________________________________

Sursă: Dolce far Verde, Bomboane raw din morcov cu susan: http://snip.ly/5ab7e#http://dolcefarverde.ro/bomboane-raw-din-morcov-cu-susan/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.