Trufe de ciocolată sănătoase, din AVOCADO

Aceste trufe par a fi desertul ideal pentru cei interesați de un stil de viață sănătos și o dietă pe măsură.

Trufele de ciocolată preparate după această rețetă sunt dietetice, hrănitoare și sățioase.

Trufe din Avocado

Pentru a le prepara, aveți nevoie doar de 3 ingrediente: avocado, ciocolată neagră și cacao. Veți obține niște biluțe cu o textură foarte fină și bogată.

Avocado înlocuiește cu succes frișca grasă bătută. Poate fi folosit la numeroase deserturi de casă raw-vegane, datorită texturii sale untoase și cremoase. Este un fruct extraordinar, foarte bogat în nutrienți, pe care ar trebui să-l includem mai des în alimentația noastră.

Trufe de ciocolată din avocado – rețetă

Din ingredientele date ies circa 11 trufe. Măriți cantitățile dacă doriți să obțineți trufe pentru mai multe persoane interesate.

Ingrediente

• 200 g de ciocolată neagră de post
• ½ avocado
• 1 lingură de pudră de cacao neagră

Preparare

Tăiați avocado în două. Acesta trebuie să fie foarte bine copt, dar nu terciuit. Cu o lingură, scoateți pulpa dintr-o jumătate de avocado și puneți-o în blenderul cu lama S. Mixați câteva secunde, până când acesta se transformă într-o pastă fină.

Pregătiți un sistem de bain-marie pentru a topi ciocolata. Puneți o cratiță mică pe foc cu puțină apă. Lăsați-o să fiarbă. Așezați deasupra ei un bol care să acopere foarte bine gura cratiței, dar să nu atingă apa. Rupeți ciocolata bucăți mici și puneți-o în bol.

Amestecați des în ea după ce începe să se înmoaie, până se topește complet și devine cremoasă.

Adăugați ciocolata topită în robot peste pasta de avocado și mixați până la omogenizare. Nu trebuie să mai rămână nici o bucățică de avocado. Compoziția trebuie să fie fină.

Transferați compoziția într-un bol și lăsați-l să stea circa 20-30 de minute în frigider, până când se întărește puțin (nu de tot) și poate fi modelată.

Puneți pudra de cacao pe o hârtie de copt. Cu o lingură, luați din compoziție și modelați-o în palme, sub formă de bile rotunde. Rostogoliți-le apoi în pudra de cacao, până se acoperă complet.

Se pot servi imediat, sau se păstrează la frigider.

_____________________________________________________________________________________________________

Sursă: Kirbie Cravings, Chocolate Avocado Truffles: http://kirbiecravings.com/2017/03/chocolate-avocado-truffles.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.