Tort de ÎNGHEȚATĂ din fructe și iaurt – după rețeta lui Jamie Oliver (video)

Pentru a inaugura venirea verii, vă propunem un tort răcoros și răcoritor, care ne poate ajuta să ținem piept temperaturilor crescute de afară.

Este inspirat dintr-o rețetă a renumitului și mult îndrăgitului bucătar Jamie Oliver. El numește acest tort „iaurt înghețat”, deoarece se prepară doar din iaurt (și fructe), fără ouă sau alte ingrediente tradiționale.

Tort de Înghețată din Iaurt și Fructe

Jamie folosește la rețeta sa o combinație de patru fructe: banane, căpșuni, zmeură și coacăze, dar puteți folosi orice fel de fructe doriți. Merge orice, spune Jamie.

Noi am folosit banane, căpșuni și coacăze negre (congelate). Bananele sunt oarecum obligatorii, pentru stratul de culoare albă. Pentru ca tortul să nu iasă cu ace de gheață, folosiți fructe congelate (lăsați-le să stea cel puțin 2 ore la congelator înainte de a prepara tortul). Fructele proaspete lasă apă.

Dacă nu doriți neapărat un tort stratificat, puteți amesteca cele trei compoziții parțial (pentru un model circular), sau complet.

Tort de Înghețată din Iaurt și Fructe

Rețeta este foarte simplă și sănătoasă. Nu necesită zahăr. Tortul nu este foarte dulce, dar este aromat. Dacă doriți, puteți adăuga miere de albine. Noi nu am folosit câteva linguri de miere la stratul de coacăze, deoarece acestea sunt mai acrișoare.

De asemenea, puteți folosi și smântână în loc sau în combinație cu iaurt. Noi am folosit smântână la stratul de căpșuni.

Pentru a scoate tortul mai ușor, folosiți o formă cu inel detașabil. Tava noastră are un diametru de 26 cm. Jamie Oliver a folosit o tavă de chec/pâine, mai micuță, și a obținut un tort lung, dreptunghiular.

_______________________________________________________________________________________________________

Tort de înghețată – rețetă

Ingrediente

• 1 kg de iaurt cremos (fără zer) sau grecesc
• 6 linguri cu vârf de smântână
• 4 banane
• 250 g de căpșuni
• 300 g de coacăze negre
• 4 linguri de miere

Preparare

Aveți nevoie de un robot de bucătărie/blender cu lama S. Pentru stratul alb, rupeți bananele bucăți mici și puneți-le în blender. Adăugați o jumătate din cantitatea de iaurt și mixați. Turnați compoziția obținută în formă. Nivelați și dați la congelator.

Între timp, pregătiți stratul al doilea. Nu este nevoie să spălați blenderul. Mixați căpșunile cu smântâna (sau iaurt) și turnați compoziția peste stratul de banane (închegat ușor). Dați la congelator până pregătiți ultimul strat.

Mixați coacăzele cu restul de iaurt și mierea de albine și turnați compoziția peste stratul de căpșuni ușor închegat.

Tort de Înghețată din Iaurt și Fructe

Introduceți forma în congelator și lăsați tortul să stea peste noapte, până se încheagă. Pentru a-l scoate din formă, introduceți-o într-un vas mare cu apă caldă câteva secunde.

Desfaceți inelul, scoateți tortul și tăiați-l felii. Puneți-le în boluri adânci și lăsați-le să se topească bine pentru a deveni cremos și a-l putea consuma fără probleme cu gâtul. Păstrați tortul în frigider, într-o cutie cu capac.

Din această compoziție puteți face înghețată pe băț. Este mai atractivă pentru copii și mai ușor de consumat.

Tort de Înghețată din Iaurt și Fructe

Sursă: Jamie Oliver, Frozen yoghurt layer cake: http://www.jamieoliver.com/recipes/fruit-recipes/frozen-yoghurt-layer-cake/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.