Turte cu ceapă și cartofi – rețetă de la moldoveni
Această rețetă este inspirată din bucătăria moldovenească. Face parte din categoria de mâncărurilor de post, care se pot prepara foarte ușor în casă.
Se numește plăcintă cu cartofi, deși seamănă mai mult cu niște turtițe. În loc de ceapă uscată puteți folosi ceapă verde, de sezon și multe alte verdețuri care vă plac.
Turte cu ceapă și cartofi – rețetă
Ingrediente
• 550 g de făină
• 400 g de cartofi
• 1 ceapă mare
• 300 ml de apă călduță
• 100 ml de ulei
• 1 legătură de pătrunjel verde
• 1 linguriță de sare
Preparare
Treceți făină printr-o sită într-un bol încăpător. Adăugați sarea și amestecați. Faceți o gaură în centru și turnați apa călduță. Amestecați până la omogenizare, apoi frământați-l cu mâinile. Aluatul obținut trebuie să fie elastic.
Dați-i o formă rotundă și acoperiți vasul cu un prosop gros. Lăsați-l să se odihnească 10 minute. Între timp, curățați și spălați cartofii.
Descoperiți aluatul și împărțiți-l în 6-8 bile egale. Acoperiți-le cu prosopul și lăsați-le încă 10 minute în repaus.
Reveniți la cartofi. Tăiați-i cubulețe sau dați-i pe răzătoare și puneți-i într-un bol. Peste ei, adăugați ceapa decojită și tocată fin. puteți pune și puțin pătrunjel sau mărar. Adăugați sare după gust și amestecați.
Luați câte o bilă de aluat. Întindeți-o pe masa de lucru într-o foaie de formă pătrată potrivită. Puneți în mijloc 1-2 linguri din compoziția de cartofi și ceapă și începeți să împăturiți turta din mai multe părți, creând mai multe colțuri. Strângeți-le unul peste altul, până obțineți un pachețel, apoi o formă rotundă.
Coaceți turtele astfel obținute într-o tigaie încinsă cu ulei. Lăsați focul la mic și puneți capacul. Sunt gata când s-au rumenit și cartofii s-au înmuiat.
Rețetă: Povarenok, Bucate Moldovenești, Plăcintă cu Cartofi:
http://www.povarenok.md/ru/bucate-moldovenesti/item/placinta-cu-cartofi.html