Cum se prepară ICRELE la Muntele Athos
Icrele sunt aperitiv foarte hrănitor și gustos. Cele din comerț sunt pline de coloranți, potențatori de gust și alți adiviti nocivi pentru organism.
De altfel, icrele cumpărate se numără printre cele mai periculoase produse din magazine. Nu este mare filozofie să le prepari în casă. Sunt gata în 15 minute. Rețeta pe care v-o prezentăm mai jos vine de călugării din Sfântul Munte Athos.
Icrele sunt o sursă rară de vitamina D și vitamina B12. Sunt bogate în zinc, fosfor, acizi grași esențiali Omega-3, vitamina A, vitamina K2, acid folic (vitamina B9), potasiu.
Icre de pește – rețetă
Ingrediente
• icre proaspete (de crap, caras, știucă)
• 1-2 lămâi
• ulei și apă minerală
• ceapă uscată sau verde
Preparare
Puteți folosi un singur tip de icre sau o combinație, de la mai multe tipuri de pește. Acestea trebuie să fie colectate de la peștele proaspăt.
Se îndepărtează firicelele negre, se spală cu grijă, se sărează și se păstrează la congelator, în punguțe sau caserole de plastic.
O altă metodă este să le puneți într-un borcan de sticlă, adăugând peste ele ulei. Se țin la rece.
Când se scot, se lasă să se dezghețe complet, apoi se pun într-un bol înalt. Se introduce mixerul electric și se amestecă, adăugând treptat ulei, până se întăresc. Nu turnați uleiul tot odată, deoarece icrele se vor tăia.
Pe măsură ce mixați, veți vedea că icrele încep să crească în volum, să se îngroașe și să devină cremoasă.
După un timp, se vor deschide la culoare, și din roz vor deveni albe. Se adaugă treptat zeamă de lămâie, după gust, și puțină apă minerală.
La final, se incorporează ceapa tocată mărunt, frecată puțin cu sare.
Unele femei obișnuiesc să adauge griș fiert la icre, pentru a le înmulți, sau pentru a le mai reduce din gustul puternic. Unele persoane nu agreează gustul de icre, considerându-le grețoase, de aceea adaugă griș.
Pe de altă parte, iubitorii de icre susțin că grișul le strică aroma specifică.