Bomboane ANTIINFLAMATOARE din TURMERIC, MIERE și GHIMBIR (rețetă video)

Turmericul și ghimbirul sunt două condimente înrudite, care împărtășesc proprietăți terapeutice asemănătoare. Dumnezeu a binecuvântat aceste plante cu o forță curativă uimitoare.

Turmericul este considerat un fel de panaceu, capabil să prevină și să trateze o multitudine de boli.

Bomboane antiinflamatoare din ghimbir si turmeric

Miile de studii realizate în ultimele decenii care au arătat că ingredientul activ din turmeric, numit curcumină – are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, anticancerigene, antidiabetice, cardioprotectoare, neuroprotectoare, antidepresive, antivirale și antibacteriene.

Curcumina combate inflamațiile la nivel molecular. Acest compus blochează o moleculă (NF-kB) care ajunge în nucleul celulelor, unde „pornește” genele asociate cu inflamațiile. NF-kB este implicată în numeroase boli cronice.

Cercetătorii au demonstrat că turmericul este la fel de eficient ca 14 medicamente sintetice

Ghimbirul este la rândul lui un foarte antiinflamator natural foarte puternic. Atât ghimbirul, cât și curcumina din turmeric au fost comparate cu medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene.

Bomboane antiinflamatoare din ghimbir si turmeric

Rezultatele mai multor studii au arătat că acestea sunt mai eficiente de medicamentele în reducerea durerilor (îndeosebi articulare) și a inflamațiilor. Costurile sunt mult mai mici în cazul ghimbirului și turmericului, iar reacțiile adverse semnificativ mai mici.

Cercetătorii sunt de părere că inflamația internă cronică joacă un rol major în aproape toate bolile cronice occidentale: boli de inimă, sindrom metabolic, cancer, Alzheimer, diabet, diverse afecțiuni degenerative.

Dat fiind incidența crescută a acestor boli în societatea modernă, a devenit un lucru de maximă urgență să ne protejăm sănătatea. Și cel mai ușor mod prin care putem preveni bolile este îmbunătățirea dietei cu alimente antiinflamatoare, imunostimulatoare și antioxidante.

Bomboane antiinflamatoare – rețetă

 

Ingrediente

• 2 linguri de turmeric (pulbere)
• 1 lingură de ghimbir (pulbere)
• 1 ½ linguri de miere
• 1 lingură de ulei de cocos
• 1 vârf de cuțit de piper negru

Preparare

Piperul este folosit în această rețetă deoarece piperina (substanța activă pe care o conține) crește foarte mult biodisponibilitatea curcuminei din turmeric (adică ajută la absorbția acesteia).

Puneți condimentele într-un bol: turmericul, ghimbirul și piperul. Adăugați mierea de albine și uleiul de cocos. Amestecați cu o lingură până obțineți o pastă omogenă.

Umeziți mâinile cu puțin ulei și începe să modelați biluțe mici, de mărimea unor bomboane. Așezați-le pe o farfurie sau tăviță tapetată cu hârtie de copt, aplatizându-le puțin, sau dându-le o formă cât mai rotundă.

După ce ați terminat toată pasta de modelat, introduceți tava în congelator și lăsați bomboanele să stea până se întăresc (1-2 ore). După ce au devenit ferme, desprindeți-le de pe hârtie și puneți-le într-un borcănel de sticlă cu capac.

Bomboane antiinflamatoare din ghimbir si turmeric

Păstrați-le în frigider. Nu le lăsați la temperatura camerei deoarece se vor înmuia și se vor desface. Uleiul de cocos devine lichid la căldură, în timp ce la temperaturi scăzute se solidifică.

Luați câte 1-3 bucăți pe zi. Din cantitățile folosită la rețetă ies circa 40 de bombonele. Pot fi utile în artrită, dureri articulare, dureri stomacale, dureri de cap, bronșită, cancere, afecțiuni renale, retenție de apă, depresie, boli autoimune, colesterol mărit, diabet, boli de inimă, afecțiuni hepatice.

O altă versiune a acestei rețete se realizează prin fierberea turmericului cu puțină apă, până când acesta se dizolvă bine. Unii autori spun că turmericul fiert se absoarbe în corp și petrece mai mult timp în organism, având astfel mai mult timp să-și exercite efectele benefice.

După ce ați fiert turmericul și ați obținut o pastă, adăugați ghimbirul, mierea și uleiul de cocos. Lăsați să se închege puțin, apoi modelați biluțele.

Precauții și contraindicații

Înainte de a include turmericul sau ghimbirul în alimentație, asigurați-vă că acestea nu interacționează cu unele medicamente pe care le luați.

Vă recomandăm în acest sens să consultați contraindicațiile pentru turmeric și respectiv pentru ghimbir.

Rețeta video:

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Authority Nutrition, 10 Proven Health Benefits of Turmeric and Curcumin: https://authoritynutrition.com/top-10-evidence-based-health-benefits-of-turmeric/

2. Medical health Guide, Ginger / Luya Herbal Medicine: http://www.medicalhealthguide.com/articles/ginger.htm

3. Nature Word, 7 Best Anti-inflamatory Foods: http://www.natureword.com/7-best-anti-inflammatory-foods/

4. Sayyr Ji, 600 Reasons Turmeric May Be The World’s Most Important Herb, Green Med Info: http://www.greenmedinfo.com/blog/600-reasons-turmeric-may-be-worlds-most-important-herb

5. Green Med Info, 2457 Abstracts with Turmeric Research: http://www.greenmedinfo.com/substance/turmeric

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.