HALVA de casă, din miez de floarea-soarelui, cu cacao sau vanilie – gata în 15 minute

De ce să cumpărați halva din comerț, care conține mult zahăr și alți aditivi dăunători pentru organism, când puteți prepara acest desert tradițional în casă?

Veți fi surprinși să constatați că cea făcută în casă este chiar mai bună decât cea din magazine. Aveți nevoie de miez de floarea-soarelui crud, care se poate găsi la magazinele naturiste, dar și în marile supermarketuri, și de un robot de bucătărie sau blender.

Halva de Casă

Halva cu vanilie – rețetă

Miezul se poate folosi crud, sau se poate rumeni 5 minute, într-o tigaie, într-o tavă sau în ceaun, fără ulei. Lăsați-le câteva minute să se răcească, apoi le puteți mixa în robot.

Ingrediente

• 200 g de miez de floarea-soarelui
• 2-3 linguri de miere, melasă sau zahăr brut măcinat
• 1 linguriță de esență de vanilie

Preparare

Puneți miezul în robotul cu lama S. Măcinați-l circa 3 minute, până capătă o textură nisipoasă, ca grișul.

Între timp, puneți 2 linguri de zahăr brut în râșnița de cafea și măcinați până se face pulbere.

Adăugați zahărul pudră în compoziția de semințe (sau mierea) și esența de vanilie. Mixați din nou, până când obțineți o pastă omogenă și fină.

_______________________________________________________________________________________________________

Halva cu cacao și rom – rețetă

Ingrediente

• 200 g de miez de floarea-soarelui
• 2 lingurițe de pudră de cacao sau roșcove
• 3 linguri de zahăr brut măcinat
• 1 linguriță de esență de rom

Preparare

Se prepară la fel ca în cazul primei rețete. Se pot adăuga și alte ingrediente în compoziție, precum fructe uscate: stafide, merișoare, goji, coacăze negre uscate, nuci, alune zdrobite etc.

Compoziția de halva se pune în forme de plastic sau se rulează într-o folie de plastic, se leagă la capete și se dă la frigider sau la congelator până se întărește. Apoi se scoate și se taie. 

_______________________________________________________________________________________________________

Idei:

Dacă vreți, puteți folosi 100 g de semințe de floarea-soarelui și 100 g de semințe de susan sau nuci/migdale pentru a obține o halva mult mai bogată, atât ca gust și aromă, cât și ca nutrienți. Susanul este una din cele mai bune surse de calciu ușor asimilabil.

Totodată, dacă doriți ca halvaua să aibă gust de ciocolată și să aibă o textură mai închegată, adăugați puțin unt de cacao topit în compoziție.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Poza nu reprezinta produsul realizat conform retetei. Am facut si eu si o sa postez o poza si un mic comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]