Salată de CIUPERCI și OUĂ fierte – bogată în proteine

Postăm o nouă rețetă pentru iubitorii de salate, care au rămas în pană de idei. De această dată nu trebuie să folosiți foarte multe legume, ci doar ciuperci și porumb. Adaosul de ouă și brânză face această salată foarte hrănitoare și gustoasă.

Deși are atât de puține ingrediente, este o salată deosebită. Se prepară în 25 de minute.

Salată de Ciuperci și Ouă Fierte

Atât ciupercile, cât și ouăle și brânza sunt bogate în proteine. Din acest motiv este o mâncare foarte sățioasă, potrivită pentru masa de dimineață sau de prânz.

Există sute de tipuri de ciuperci, însă cupercile champignon sunt cele mai populare. Se găsesc pe tot parcursul anului și sunt extrem de versatile. Le putem folosi la supe, salate sau tocănițe.

Pe lângă proteine, ciupercile conțin cupru, seleniu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc, vitaminele B, C și D.

Consumul acestor tipuri de ciuperci a fost asociat cu reducerea factorilor de risc pentru bolile cardiovasculare, îndeosebi pentru ateroscleroză.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona au arătat că ciupercile champignon reduc inflamația în celulele arteriale și împiedică celulele albe de sânge să se lipsească de pereții arterelor.

Un alt studiu, publicat în anul 2007 în Jurnalul Nutrition a arătat că aceste ciuperci stimulează imunitatea prin creșterea activității celulelor NK (natural killer).

Ciupercile champignon au și proprietăți anticancerigene.

Salată de ciuperci și porumb – rețetă

Ingrediente

• 100 g de ciuperci champignon
• 100 g de boabe de porumb
• 2 ouă
• brânză topită
• 2 linguri de maioneză
• sare după gust
• mărar verde

Preparare

Fierbeți ouăle până devin tari. Între timp, spălați ciupercile și tăiați-le feliuțe. Căliți-le în puțin ulei de măsline, adăugând și puțină sare. Lăsați-le să se rumenească puțin, apoi puneți-le într-un bol de sticlă.

Salata se așază în staturi. Peste ciuperci puneți boabele de porumb, apoi câteva cubulețe de brânză topită. Adăugați apoi și ouăle fierte, tăiate cubulețe.

Deasupra salatei puneți maioneza, fără să amestecați, iar la final, presărați mărar tocat mărunt, sau pătrunjel verde.

Salata se amestecă mai bine în momentul servirii.

__________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. LIVE STRONG, The Health Benefits of Button Mushrooms 

2. Povarenok.md, Salata-cocktail cu ciuperci 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.