Plăcintă tradițională cu brânză, ca la moldoveni – rețetă

Am găsit această rețetă pe un site cu bucate moldovenești. Arată foarte bine, și se prepară relativ simplu, din ingrediente obișnuite, pe care le aveți deja în casă: unt, ouă și brânză.

Mai mult ca sigur această plăcintă se poate prepara și cu telemea sărată sau nesărată. Iese foarte bună și fără zahăr, sau cu o cantitate mai mică. 

Plăcintă cu Brânză de Vaci – ca la moldoveni

Plăcintă tradițională cu brânză – rețetă

Ingrediente pentru aluat

• 200 g de unt
• 100 g de zahăr brut
• 1 ou întreg
• 1 albuș
• 300 g de făină
• ½ linguriță de bicarbonat

Ingrediente pentru umplutură

• 500 g de brânză de vaci
• 50 g de zahăr brut
• 1 ou

Mod de preparare

Aluatul: Într-un bol încăpător, puneți făina, bicarbonatul stins cu puțin oțet, oul întreg și albușul, untul moale și zahărul. Amestecați cu lingura, apoi frământați cu mâinile până obțineți un aluat omogen.

Până pregătiți umplutura de brânză, acoperiți vasul cu o folie și dați-l la frigider.

Umplutura: Amestecați brânza cu zahărul și oul, până la omogenizare. Puteți adăuga și esență de vanilie sau lămâie.

Asamblare: Scoateți aluatul din frigider și împărțiți-l în două bucăți egale. Tapetați masa de lucru cu puțină făină și întindeți prima foaie cu sucitorul, după dimensiunea tăvii (puțin mai mare).

Așezați foaia în tava unsă cu puțin unt sau ulei. Puteți folosi și un vas yena, dreptunghiular. Ridicați aluatul puțin și pe pereți.

Așezați apoi umplutura de brânză și nivelați. Întindeți și a doua foaie de aluat (după mărimea tăvii) și rulați-o pe un sucitor pentru a o așeza mai ușor peste brânză.

Apăsați puțin foaia pe margini, de jur împrejur. Tăiați apoi prăjitura, cu grijă, în pătrățele potrivite. La final, ungeți prăjitura cu gălbenușul de ou rămas de la blat, bătut bine.

Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați prăjitura să se coacă la 180 de grade Celsius până devine se rumenește.

Sursă: http://www.povarenok.md/ro/deserty/sladkaya-vypecka/item/tarta-cu-brinza-de-vaci.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.