Sos de usturoi, nuci și lămâie – rețetă cu beneficii

Am găsit această rețetă pe site-ul doctorului Andrew Weil, care prezintă totodată și valoarea nutrițională și beneficiile ingredientelor folosite.

Acest sos seamănă foarte mult cu mujdeiul nostru tradițional. Singura diferență este că se adaugă nuci și zeamă de lămâie.

Sos de Usturoi și Nuci

Este foarte gustos și hrănitor. Se poate servi ca atare, în scop terapeutic, sau alături de o friptură de pește, mozzarella, ardei gras, dovlecel, roșii simple, etc.

60 de grame de nuci ne pot oferi 95% din doza zilnică recomandată de Omega-3. Acești acizi grași esențiali au beneficii asupra întregului corp, fiind îndeosebi necesari pentru inimă și creier.

Acidul alfa-linoleic ajută la menținerea flexibilității arterelor după o masă bogată în grăsimi.

Usturoiul poate fi considerat la rândul lui un aliment „medicinal”, care are efecte extraordinare asupra sistemului cardiovascular. Compușii sulfurici ajută la reglarea nivelului tensiunii arteriale, la metabolizarea fierului și la combaterea cancerului.

Pentru a permite alicinei (compusul active din usturoi) să se activeze, usturoiul trebuie lăsat cel puțin 5 minute să stea după ce este zdrobit sau tăiat, și abia apoi poate fi amestecat într-o rețetă sau adăugat într-o mâncare.

Sucul de lămâie are miraculoase asupra organismului (detoxifiante, alcalinizante energizante, bactericide, hipocolesterolemiante, anticancerigene), după cum puteți citi în acest articol

Sos de usturoi și nuci – rețetă

Ingrediente

• 4 căței de usturoi
• ¼ cană de nuci
• 3 felii de pâine integrală prăjită
• 2 linguri de suc de lămâie
• 1 lingură de ulei de măsline
• ¾ cană de apă
• 2 linguri de frunze de pătrunjel verde
• sare, după gust

Preparare

Puneți pâinea în blender și mixați până obțineți firimituri fine. În timp ce blenderul merge, adăugați miezul de nucă și cățeii de usturoi. Mixați până când ingredientele se mărunțesc bine.

Adăugați apoi sucul de lămâie, uleiul de măsline, apa, frunzele de pătrunjel și sare, după gust.

Mixați până când obțineți o pastă fină, omogenă. Dacă vi se pare prea groasă, mai puteți adăuga apă.

Pătrunjelul și lămâia îmbunătățesc această rețetă nu doar prin aportul de nutrienți, ci și prin faptul că reduc mirosul neplăcut al respirației cauzat de consumul de usturoi crud.

La acest sos se poate folosi și iaurt.

Sursă: http://www.drweil.com/diet-nutrition/recipes/garlic-walnut-dip/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.