Avocado cu SOMON și OU, la cuptor – un mic-dejun surprinzător de bun și foarte hrănitor

Vă prezentăm o idee de mic-dejun inedit, pe bază de avocado, somon și ou. Această combinație nu pare deloc inspirată la prima vedere, însă rezultatul este neașteptat de bun.Cu siguranță veți spune că n-ați mai mâncat de mult ceva atât de bun, de sănătos și hrănitor.

Oul se face foarte bine și are un gust minunat împreună cu miezul de avocado, iar somonul desăvârșește gustul acestui preparat, precum și culoarea. Se poate adăuga și cașcaval sau brânză.

Avocado cu Somon și Ou la Cuptor

Avocado este unul din cele mai nutritive alimente. Conține foarte multe vitamine, minerale, fibre, antioxidanți, și mai ales grăsimi bune (mononesaturate).

Avocado cu somon și ochi – rețetă

Ingredientele ajung pentru 2 porții. Faceți o încercare, și dacă vă place ce a ieșit, data viitoare măriți cantitățile. Adăugați această rețetă la favorite pentru a o prepara mai des la masa de dimineață, când vă grăbiți și nu aveți nimic pregătit de cu seară. Somonul afumat se găsește în magazine precum Ldl, la pachete (Smoked Salmon).

Ingrediente

• 2 avocado
• 4 felii de somon afumat
• 4 ouă
• sare, piper, mărar, alte condimente

Preparare

Aprindeți cuptorul și lăsați-l să se încingă la 190 de grade Celsius. Tăiați fiecare avocado în două și scoateți sâmburii. Cu o linguriță, mai scobiți puțin jumătățile de avocado, pentru a le putea umple.

Avocado cu Somon și Ou la Cuptor

Așterneți tava de cuptor cu hârtie de copt. Așezați jumătățile de avocado în tavă. Puneți câte o felie de somon în fiecare jumătate, și apoi adăugați ouăle sparte (câte unul în fiecare jumătate). Presărați puțină sare, piper, mărar sau alte mirodenii, după gust.

Introduceți tava în cuptor și așteptați 20 de minute. Dacă aveți un cuptor normal (nu electric), veți avea nevoie de mai multe minute să se facă ouăle, circa 30 de minute. Se consumă cald, cu lingurița, ca atare, sau cu o salată de legume.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.