Chipsuri sănătoase de BROCCOLI – rețetă + beneficii

Dacă vă plac chipsurile din comerț, obținute de regulă din cartofi, cu siguranță veți fi atrași și de această rețetă.

Chipsurile de broccoli sunt foarte nutritive și sănătoase. Nu conțin multă sare, nici grăsimi sau alți aditivi dăunători, precum cei ambalați. Ideal ar fi să folosiți sare de mare grunjoasă, neiodată. Aceasta se găsește la magazinele naturiste.

Chipsuri de Broccoli

Spuneam într-un alt articol de ce nu trebuie să aruncați tulpinile de broccoli. Acestea sunt comestibile și foarte bogate în nutrienți. Pot fi adăugate și la salate (rețetă).

Chipsuri de broccoli – rețetă

Ingrediente

• 200 g de tulpini de broccoli feliate
• 1 linguriță de ulei de cocos
• sare și piper după gust

Preparare

Tăiați tulpinile de broccoli felii subțiri. Spălați-le și uscați-le complet. Aprindeți cuptorul și lăsați-l la încins la o temperatură mare. Dacă aveți cuptor electric, setați-l la 232 de grade Celsius.

Puneți feliile de broccoli într-un bol adânc. Adăugați uleiul, sarea și piperul și amestecați cu mâinile. Dacă doriți, puteți adăuga și alte mirodenii sau ingrediente, precum parmezan, pudră de usturoi, pudră de ceapă etc.

Transferați acest amestec într-o tavă, întinzând feliile de broccoli într-un singur strat. Coaceți-le cel puțin jumătate de oră. Verificați chipsurile pentru a nu le arde. Sunt gata când s-au uscat și au devenit crocante.

Broccoli este unul din cele mai hrănitoare și sănătoase alimente din lume. Cu toate acestea, din cauza gustului anost, multe persoane îl evită.

Face parte din familia cruciferelor, fiind rudă apropiată cu varza și conopida.

Broccoli protejează organismul și reduce riscul de malignitate. Acest efect se datorează conținutului de sulforafan, un compus care s-a dovedit eficient îndeosebi împotriva cancerului de prostată. Acest compus declanșează genele care împiedică dezvoltarea cancerului și le întrerupe pe acelea care favorizează răspândirea lui în corp.

Sulforafanul este de asemenea benefic în diabet. Acesta stimulează producția de enzime care protejează vasele de sânge și reduce cu 73% speciile de oxigen reactiv (care lezează celulele).

Sursă articol: http://recipes.mercola.com/organic-broccoli-chips-recipe.aspx

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.