500 ml de APĂ înainte de fiecare masă îi poate ajuta pe supraponderali să SLĂBEASCĂ

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat și Institutul Politehnic din Virginia a arătat că 500 ml de apă înainte de fiecare masă, în combinație cu o dietă hipocalorică, îmbunătățește efortul de pierdere în greutate la persoanele obeze și supraponderale.

Scăderea în greutate a fost cu 2 kg mai mare la grupul care a consumat apă înainte de mese decât la grupul care nu a consumat apă. Pe parcursul celor 12 săptămâni ale studiului, grupul care a consumat apă a avut o reducere a greutății corporale cu 44% mai mare decât celălalt grup.

apa ajută la slabit

Acest efect s-ar putea datora faptului că apa reduce aportul de energie al mesei consumate.

Apa este un element vital pentru sănătatea noastră. Cantitatea mare de apă pe care corpul nostru o conține (peste 65%) este un „indiciu” clar în acest sens. Este un nutrient atât de important, încât privarea organismului de apă timp de câteva zile poate fi letală.

Apa este un material de construcție pentru corpul uman. Acționează ca un agent solvent, reactant, termoreglator, lubrifiant și amortizor (absoarbe șocurile).

Unul din cele mai importante roluri ale apei în organism este acela de a transporta nutrienții și deșeurile. Apa ajută la eliminarea toxinelor și a substanțelor anorganice care nu sunt asimilate de corp.

Este posibil ca atunci când ne este foame și nu ne putem sătura, organismul nostru să aibă de fapt nevoie de apă pură și nu de mai multe alimente. Aceste simptome de foame pot fi cauzate de deshidratare, iar apa le poate elimina.

Reglarea echilibrului apei din corp funcționează foarte bine și cu multă precizie la adulții sănătoși. O pierdere de 1% din apa corpului este compensată de regulă în decursul a 24 de ore.

Cu toate acestea, copiii și persoanele vârstnice au un risc mai mare de deshidratare. Lipsa de apă și deshidratarea poate cauza o pleiadă de simptome negative, precum afectarea vorbirii (incoerență în discurs) și a lucidității, slăbiciune la nivelul extremităților, hipotonie a globilor oculari, hipotensiune ortostatică sau tahicardie (palpitații).

Surse articol:
http://articles.herballegacy.com/cleanse-and-nourish-so-your-body-can-heal/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19724292
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19661958
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18589036

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.