Sucul de PORTOCALE previne îngrășarea și crește niveurile de vitamina A, vitamina C, calciu și magneziu din corp

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Centrul Agricol din cadrul Universității de Stat din Louisiana, copiii care au băut suc de portocale integral (obținut din fructe proaspete), au avut o creștere în greutate mai mică.

Alte beneficii secundare ale consumului de suc de portocale natural au fost creșterea nivelului de nutrienți din corp și o dietă mai sănătoasă.

Suc de Portocale

Suc de Portocale

Sucul de portocale nu modifică greutatea corporală

Aceste rezultate contrazic ideea că fructoza este un tip de zahăr nesănătos care produce obezitate și alte afecțiuni, și că sucurile naturale sunt la fel de rele ca sucurile carbogazoase care conțin un adaos mare de zahăr.

Cercetătorii americani au realizat un studiu amplu pe 7.250 de copii, cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, pe o perioadă de 3 ani (2003-2006). Din toți copiii care au participat la studiu, 2.183 (26%) de copii au băut suc de portocale natural cu regularitate. Cantitatea de suc consumată de fiecare copil a fost de circa 280 ml pe zi.

Rezultatele au arătat că cei care au băut suc de portocale au consumat cu 523 de calorii mai mult într-o zi decât copiii care nu au băut suc de portocale, și cu toate acestea, nu au luat în greutate.

Cercetătorii au descoperit de asemenea că sucul de portocale a crescut nivelurile de vitamina A, vitamina C și magneziu în corpul copiilor care au băut suc de portocale zilnic, comparativ cu ceilalți copii. Mai mult, copiii care au consumat suc de portocale au mâncat mai bine.

Portocale

Portocale

Fructoza din fructe nu îngrașă

Acest studiu a dezvăluit un alt lucru interesant, și anume că nu atât numărul de calorii contează, ci tipul de calorii pe care le consumăm. Caloriile care provin din alimente vegetale sunt mai bune decât caloriile din alimente procesate, greoaie sau pline de zahăr.

Ipoteza că fructoza din fructe are efecte negative asupra siluetei este greșită, deoarece fructele nu conțin doar zahăr, ci numeroși alți compuși nutritivi esențiali pentru sănătate, precum vitamine, minerale, pectină, polifenoli și antioxidanți.

Un pahar de suc natural de portocale conține următorii nutrienți:

• 137% din doza zilnică recomandată de vitamina C
• 35% din DZR de calciu
• 18% din DZR de Vitamina B1
• 14% din DZR de potasiu
• 11% din DZR de acid folic
• 7% din DZR de magneziu și vitamina B6

Acest lucru este adevărat și în cazul fructelor uscate. Un studiu din 2011 a arătat că adulții care au consumat mai multe fructe uscate au avut o greutate corporală medie mai mică, niveluri mai mici de obezitate, și niveluri mai mari de vitaminele A, C și K, fibre, calciu, magneziu, fosfor și potasiu, decât adulții care au mâncat mai puțin fructe uscate.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/orange-juice-and-dried-fruit-help-keep-weight-down

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

5 comentarii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.