Dieta HIPOCALORICĂ – pentru a slăbi sănătos și sigur

După cum spune și numele, dieta hipocalorică presupune un regim alimentar bazat pe puține calorii. Felurile de mâncare sunt diverse, astfel încât să cuprindă o gamă cât mai variată de alimente bogate în fibre, proteine, vitamine, minerale și antioxidanți.

Se folosesc și câteva produse-cheie, care ajută la pierderea în greutate, sau la întărirea imunității, îmbunătățirea tranzitului și combaterea slăbiciunii, precum tărâțele psyllium, semințele de chia, spirulina, polenul, quinoa sau cerealele integrale.

dieta hipocalorica

Folosiți pâine neagră, de secară, din multicereale sau din semințe. Ceaiurile sau cafeaua se beau fără zahăr, sau îndulcite cu stevia, green sugar sau sucanat.

Exemple de meniuri zilnice

O astfel de cură poate dura 1 lună de zile, timp în care puteți rula aceste rețete.

La micul-dejun:

• 1 ceașcă de ceai (măceșe, ceai verde, păpădie, ghimbir) sau 1 cană de cafea Fitness, 60 g de fulgi de hrișcă cu lapte vegetal sau sărac în grăsimi, 2 lingurițe de semințe de chia, 1 felie de pâine.

• 200 ml de iaurt simplu, îndulcit cu gem de măceșe sau magiun de prune fără zahăr, 1 linguriță de tărâțe de psyllium, semințe de cânepă sau de in, migdale, nuci sau alune de pădure.

• smoothie la blender, bogat în proteine, din: 200 ml de lapte, 50 g de pudră proteică de zer sau cânepă, 50 g de semințe de chia, 1 linguriță de pudră de spirulină sau chlorella, 1 linguriță de pole crud, miere sau stevia pentru îndulcirea băuturii, fructe de sezon sau congelate, sau spanac, ghimbir.

• câteva cuburi de tofu sau brânză dulce slabă, cu legume (roșii, castraveți, ceapă verde), 1 ou fiert, 1 felie de pâine.

• budincă din: lapte degresat sau vegetal, 2 lingurițe de semințe chia, 1 linguriță de cacao, semințe de in măcinate, pudră de cânepă sau de zer, 1 linguriță de polen.

• brânză de casă degresată, fără sare (sau tofu) cu legume (roșii, ardei, castravete), măsline, șuncă slabă și 1 felie de pâine

• omletă din 2 ouă cu roșii, ardei, ceapă, fără pâine

• 150 ml de suc natural, proaspăt preparat

• 80 g de fulgi de cereale cu 200 ml de lapte și 2 lingurițe de semințe de chia

La prânz:

• salată de verdețuri cu roșii, castraveți, ceapă, ardei gras și 2 ouă fierte, ulei de măsline sau de sâmburi de struguri, suc de lămâie sau oțet de mere, semințe susan, semințe de in măcinate, fulgi de drojdie inactivă.

• 1 piept de pui la grătar, salată de legume, verdețuri și avocado, ulei de măsline, semințe de susan, fulgi de drojdie inactivă, piper roșu, 1 felie de pâine.

• ciorbă cu carne slabă și legume, sau cu pește.

• fructe de mare, pui sau pește cu garnitură de paste integrale și sos de smântână, ulei de măsline, usturoi, rozmarin, salvie, busuioc.

• pui sau curcan pe plită sau la grătar, cu salată de varză (crudă sau murată) și fulgi de drojdie inactivi.

• orez integral cu legume (ardei gras, morcov, ceapă).

• 150 g de broccoli/fasole verde sau sparanghel la cuptor + 100 g de piept de pui

• salată din 100 g de arpacaș de orz, fiert și amestecat cu pătrunjel, busuioc, ceapă, castravete, ardei, roșie și condimente

• pește sau pui pe plită cu salată de sfeclă roșie și oțet de mere.

• salată bulgărească (salată verde, roșie, castravete, ardei gras, șuncă slabă, măsline, ou fiert, sare, piper, ulei de măsline, suc de lămâie).

• salată de pui (salată verde sau spanac, cu legume, ciuperci și piept de pui, suc de lămâie, ulei de măsline, sare și condimente după gust).

• salată cu ton (salată verde, legume, porumb, măsline, ton, suc de lămâie, ulei de măsline, sare și condimente după gust).

• salată de verdețuri cu parmezan sau fulgi de drojdie inactivi

• salată de verdețuri cu somon afumat, măr, grapefruit, roșii cherry, portocală.

La cină:

• 1 porție de paste din făină integrală din konjac cu sos de roșii sau alte legume

• 1 porție de pește pe plită cu garnitură de fasole verde sau broccoli/conopidă călite cu puțin ulei și condimente

• ciuperci pe plită sau în tigaie, fără ulei, cu verdețuri

• salată din: avocado, salată verde, ceapă, roșii, castravete, ardei gras, măsline, oțet de mere

• ciorbă cu carne slabă, linte, legume și verdețuri (fără cartofi, morcovi sau paste) sau 1 iaurt degresat cu 2-3 linguri de fulgi de ovăz, 1 linguriță de polen și 2 lingurițe de semințe de chia

• 1 piept de pui la grătar cu o salată mare de avocado și legume și 1 felie de pâine

• tocăniță de legume (dovlecei, vinete, ardei gras, ceapă), piure de roșii, năut, ulei de măsline, ardei iute, piper, sare de mare, 1 felie de pâine

• 2 frigărui de piept de pui cu 1 felie de pâine și 5 castraveți mici murați

• ghiveci de legume (fasole verde, dovlecei, vinete, conopidă, ardei gras, sos de roșii) cu carne slabă.

Gustări între mese:

• 1 măr, 30 g de nuci sau migdale

• 20 g de goji, stafide, aronia

• 1 morcov crud și 30 g de alune de pădure crude

• 50 g de biscuiți de secară sau cu semințe

• 1 grapefruit (dacă nu luați medicamente)

• amestec de legume trase la tigaie cu puțin ulei de măsline, orez brun sau roșu cu condimente (turmeric, oregano, piper, sare de mare)

• 30 g de afine uscate sau smochine

• salată verde cu somon marinat în suc de lămâie și apoi rumenit, 5 felii de ananas proaspăt

• 20 ml de suc de aloe vera

Sursă: http://prodieta.ro/dieta-hipo-calorica-meniu-zilnic-pentru-1-luna-slabire-sanatoasa/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. o dieta sanatoasa! Dar cati si o pot permite???

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.