Clicky

GREPFRUT cu IAURT, miere și scorțișoară – un desert sănătos, care te ajută să slăbești

Cei care încearcă să se lase de dulciurile din comerț pot încerca această rețetă simplă și rapidă. Este o alternativă excelentă pentru o gustare „inofensivă” de seară sau pentru un desert nesănătos, bogat în zahăr și aditivi.

Combinația dintre iaurt și grepfrut este încântătoare. Desertul obținut merge foarte bine vara, în loc de înghețată. Însă poate fi servit oricând simțim nevoia să mâncăm „ceva bun”, ușor și răcoritor. Este o metodă simplă de a consuma mai multe fructe proaspete, și cât mai diverse, potrivit recomandării nutriționiștilor.

Iaurt cu Grepfrut și Miere

Iaurt cu Grepfrut și Miere

Grepfrutul este considerat unul din cele mai bune alimente pentru micul-dejun, în special pentru persoanele care vor să slăbească. Un studiu a arătat că jumătate de grepfrut înainte de fiecare masă ajută la pierderea în greutate. Nutriționiștii recomandă să-l combinăm cu proteine, pentru o masă hrănitoare și sățioasă. Iar iaurtul este alegerea ideală în acest sens.

Grepfrut cu iaurt și miere – rețetă

Ingrediente

• 1 grepfrut roșu
• 1 pahar de iaurt gros
• 1 praf de scorțișoară
• 3 lingurițe de miere

Opțional:

• 1 linguriță de semințe de chia
• 2 linguri de fulgi de cocos
• 1 lingură de nuci sau migdale mărunțite

Preparare

Decojiți grepfrutul apoi curățați fiecare felie de coaja subțire amăruie. Puneți iaurtul într-un bol încăpător și adăugați mierea de albine și pudra de scorțișoară. Amestecați bine.

Adăugați pulpa de grepfrut tăiată bucăți mici. Dacă doriți să obțineți un desert mai consistent și mai bogat, adăugați și câteva nuci sau migdale mărunțite. În loc de nuci, puteți folosi tărâțe de cereale integrale sau fulgi de ovăz măcinați.

Pentru un desert mai elegant, ce poate fi oferit și musafirilor, procedați astfel: puneți un strat de grepfrut într-un borcan sau într-un bol de sticlă înalt. Adăugați apoi o parte din amestecul de iaurt, miere și scorțișoară. Așezați din nou un rând de grepfrut și iarăși un strat de iaurt și miere.

Ultimul strat trebuie să fie de grepfrut. La final, presărați nucă de cocos și/sau semințe de chia.

Lăsați acest amestec să stea la rece sau la temperatura camerei circa 30 de minute, pentru ca aromele să se îmbine, apoi poate fi servit ca atare.

Atenție, grepfrutul interacționează cu unele tipuri de medicamente. Mai multe detalii în acest articol.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *