Dieta cu ananas

Acest fruct exotic stă la baza unei diete inovative şi, totodată, simplă şi uşor de urmat. Dieta cu ananas a fost concepută pentru cei care doresc să slăbească un număr mare de kiloegrame pe o perioadă relativ scurtă de timp. Ea este foarte populară printre vedetele Hollywood-ului, dar şi printre alte celebrităţi, cum ar fi supermodelul Jordan. Aceasta a urmat această dietă cu ananas după cea de-a 2-a naştere a sa, aducând-o, rapid, la forma pe care a consacrat-o. Aceasta a mâncat, timp de 2 săptămâni, în mare parte, doar alimente pe bază de ananas, cum ar fi frigărui, ananas la cuptor, etc., dar şi alte alimente, cum ar fi peşte bogat în omega-3.

Ananasul este foarte bogat în vitamine şi în minerale, iar acestea ajută asupra activităţii sistemului imunitar, dar şi la ameliorarea simptomelor menstruale ale femeilor. Totuşi, ananasul este foarte cunoscut printre dietetici, din cauza bromelinei, o enzimă ce ajută la procesul de digestie şi la dizolvarea grăsimilor, slăbind, prin urmare, mult mai rapid. Mai mult decât atât, ananasul este folosit şi în industria farmaceutică, existând multe tipuri de medicamente ce ajută la combaterea celulitei, deoarece acest fruct are proprietăţi antiinflamatorii şi stimulează arderea grăsimilor.

dieta_ananas

Mai mult decât atât, ananasul este recunoscut pentru că ajută asupra tensiunii, scazând nivelul ei, acest fruct fiind ideal pentru cei care suferă de hipertensiune. În plus, ananasul este recomandat pentru cei care prezintă un risc mare de apariţie a aterosclerozei, deoarece are abilitatea de a preveni această condiţie.

Totuşi, există şi un aspect negativ pentru cei care consumă o cantitate mare de ananas, şi anume acela că acest fruct exotic atacă smalţul dinţilor din cauza unui acid pe care îl conţine. Din cauza acestui fapt, este recomandat ca cei care urmează o dietă de slabit cu ananas să se clătească şi să se spele pe dinţi după fiecare masă.

În principal, dieta cu ananas trebuie ţinută pentru maximum 15 zile, putând slăbi aproximativ 3 – 5 kilograme în această perioadă. Există un patern de 5 zile care trebuie urmat, iar, după terminarea acestuia, el trebuie reluat incă de 2 ori.

În ziua 1, la Micul Dejun consumă o felie de ananas proaspăt, un iaurt degresat mic (poţi adăuga o lingură de cereale în iaurt, dacă doreşti) şi o ceaşcă de ceai fără zahăr. La Prânz, mănâncă o felie de ananas proaspăt, un castron de legume fierte (fără cartofi) şi un un bol cu orez fiert, iar la Cină se recomandă 200 de grame de peşte slab în grăsimi, gătit la cuptor sau fiert şi o salată (preferabil ar fi să se folosească roşii, castraveţi, ardei şi ceapă).

În cea de-a 2-a zi, la Micul Dejun se consumă un pahar de suc natural de ananas proaspăt şi o ceaşcă de cafea fără zahăr. La Prănz se recomandă 200 de grame de carne de pui la cuptor, cu o garnitură de legume fierte (iarăşi, trebuie evitaţi cartofii), iar la aceasta se poate adăuga, dupa gust, ulei de măsline, oţet balsamic şi bucăţele de ardei iute, două felii de pâine neagră prăjită şi o felie de ananas. La Cină poţi consuma o supă de legume, un ou fiert şi o felie de ananas proaspăt.

Cea de-a 3-a, a 4-a şi a 5-a zi sunt identice cu privire la alimentele care pot fi consumate. Tot ceea ce vei consuma în aceste zile va fi ananas, pentru a îţi detoxifia corpul. Vei avea nevoie de 2 kilograme de ananas brut şi un litru de suc de ananas pentru fiecare zi. Cele 2 kilograme de ananas se taie în bucăţi mici pentru a face 4 porţii relativ egale. Cele 4 porţii se mănâncă de-a lungul unei zile, la distanţe egale între ele, prima având loc la Micul Dejun.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.