DIETA de SLĂBIRE cu TĂRÂȚE de GRÂU (+ alte recomandări)

Tărâțele de grâu (coaja exterioară a boabelor de grâu) au proprietăți nutritive și terapeutice cu totul remarcabile, datorate în special conținutului mare de magneziu, fibre, vitamine din complexul B, și numeroase minerale.

Cura cu Tărâțe de Grâu

Cura cu Tărâțe de Grâu

Pentru a extrage maximul de beneficii, se recomandă face o cură cu tărâțe de grâu de mai multe zile. Sunt indicate în:

– Lipsă de energie, epuizare, stres
– Avitaminoză
– Intoxicații
– Colită
– Constipație cronică
– Balonare
– Sindromul colonului iritabil
– Boli ale vezicii biliare
– Colesterol mare
– Hipertensiune arterială
– Diabet de tip 2
– Hemoroizi
– Hernie hiatală
– Febră
– Tuse, guturai
– Afecțiuni ale pielii
– Varice
– Cancer (de stomac, de colon)

Tărâțele de grâu ajută la tratarea constipației și la pierderea în greutate prin faptul că potolesc senzația de foame, accelerează tranzitul intestinal, crește volumul scaunului și păstrează starea de sațietate mai mult timp. Din acest motiv, cura cu tărâțe de grâu nu are risc de înfometare. Din contră, crește aportul de substanțe nutritive.

Mai mult, tărâțele de grâu absorb grăsimile rele și favorizează eliminarea lor, împiedicând totodată formarea de depozite adipoase (depunerea grăsimilor nesănătoase în țesuturi).

Dieta cu tărâțe de grâu

Această dietă se ține 2-3 săptămâni. Doza recomandată este de 9-10 linguri de tărâțe de grâu pe zi. Această cantitate trebuie împărțită conform planului de mai jos:

• 3-4 linguri la micul-dejun
• 2 linguri la prânz
• 2 linguri la cină
• 2 linguri între mese

La micul-dejun, puteți consuma tărâțe de grâu cu iaurt, sau puteți prepara un terci din tărâțe de grâu. La prânz, puteți adăuga tărâțele la supe sau ciorbe, cu 10 minute înainte de terminarea fierberii. Seara, puteți presăra tărâțele peste o salată de legume.

Este important să se bea o cantitate cât mai mare de apă pe durata curei cu tărâțe, pentru a amplifica procesul de slăbire și de detoxifiere a corpului.

Cura cu Tărâțe de Grâu

Cura cu Tărâțe de Grâu

Una din cele 2 linguri de tărâțe recomandate la fiecare masă se poate pune de seara la macerat într-o cană cu apă. Dimineața, se bea apa pe stomacul gol, apoi se consumă și tărâțele. Această cură se poate face pe perioade lungi de timp, având efecte vitaminizante, remineralizante și energizante deosebite.

“Testați” această cură câteva zile pentru început. Unele persoane suferă de indigestie după 3 zile de dietă. Dacă apar astfel de probleme, țineți câte 2 zile de cură, apoi faceți pauză 1-2 zile, în funcție de cum vă simțiți.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


7 comentarii

  1. Eu folosesc aceasta reteta

  2. Daca folositi tarate in cantitate mai mare si de prea multe ori pe zi , mai ales celor care vor sa faca dieta si sunt grasi ( cand spun grasi ma refer la peste 80 de kg , la femei 🙂 si au metabolismul lent si digestia la fel de lenta , apare riscul blocajului intestinal.Mai pe scurt constipatie .Si daca au si tensiunea mare , ceea ce e cam general la grasuni , pot aparea complicatii . Asa incat , nu luati tarate cu banita ca nu taratele va slabesc ci ceea ce mancati , inainte si dupa ce luati taratele . Fara suparare. O grasuta 😉

  3. Se lasa cu fugiti calcaie ca v-ajung.

  4. Buna , eu cunosc persoane care au slabit dupa aceasta receta peste 30 kg, asa ca se poate important sa fii constient si sa ai ambitie pentru a duce pina la capat lupta cu kg in plus

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.