Dietă de Curățare a Organismului și de Slăbire – 7 Zile

Planul de dietă de detoxifiere a organismului pe 7 zile descris mai jos se poate face oricând, însă experții îl recomandă doar o dată pe lună. Urmată în mod corect, această cură va curăța sistemele corpului de impurități și restaura buna dispoziție, pierdută o dată cu încărcarea organismului cu tot felul de toxine dăunătoare.

dieta de detoxifiere a corpului

7 zile de dietă este de ajuns pentru a simți o anume ușurare și o doză semnificativă de energie înnoitoare. Se poate și slăbi câteva kilograme cu ajutorul acestui regim. Cel mai important este însă procesul de purificare a corpului la toate nivelurile și beneficiile aduse de aceasta.

Supa miraculoasă

Planul de dietă se începe cu o supă ingenioasă, care se poate consuma pe toată durata curei. Se prepară simplu, din următoarele ingrediente:

• 4 roșii întregi
• 6 cepe mari
• 2 ardei verzi
• o căpățână de varză
• o rădăcină de țelină mare

Se pot folosi roșii proaspete sau congelate, ceapă verde sau uscată. Se taie legumele după gustul personal și se fierb la foc mic într-o oală mare cu apă timp de 10 minute, până când legumele devin fragede. Supa poate fi consumată în orice moment al zilei, în orice cantitate. Supa este 100% dietetică, și nu prezintă risc de calorii în plus.

Ziua 1 Pepene galben

În prima zi a dietei, se pot mânca orice fel de fructe, în afară de banane. Pepenele galben este o alegere minunată, pentru că acest fruct conține cele mai puține calorii. Se poate consuma pepene verde în loc, și supa de legume de mai sus, când apare senzația de foame.

Ziua 2 – Cartofi copți

A doua zi a curei este axată e legume. Se pot consuma proaspete, fierte, preparate la abur sau pe grătar, după preferința fiecăruia. Cele mai bune sunt legumele crude, sau cele cu frunze verzi. Se recomandă evitarea următoarelor alimente: fasole uscată, mazăre și porumb. Acestea sunt sănătoase, dar pot aduce un aport nedorit de calorii. Cartofii copți sunt alegeri minunate pentru această zi. Nu uitați de supa miraculoasă.

Ziua 3 – Fructe + Legume

Această zi este bazată pe un plan dietetic din fructe și legume. Se renunță la cartofi și banane, și se consumă orice fel de mâncare din legume, plus supa miraculoasă.

Ziua 4 – Banane + lapte degresat

În ziua a 4-a, se pot consuma banane, în jur de 8, alături de 8 pahare de lapte degresat. Se pot consuma pe tot parcursul zilei, împreună cu supa miraculoasă. Bananele și laptele se pot procesa la blender pentru a obține o pastă savuroasă și mult mai ușor de asimilat și digerat. Bananele conțin carbohidrați, și aceștia vor reduce pofta de dulce.

Ziua 5 – Carne de vită + legume

Se pot consuma în jur de 100-200 de grame de carne de vită, plus 6 roșii. Se recomandă consumul a 8 pahare de apă, pentru a curăța și elimina acidul uric din corp. Se consumă și o porție de supă miraculoasă.

Ziua 6 – Carne de pui + cartofi copți

Se poate mânca orice cantitate de carne de pui la grătar sau la cuptor cu cartofi copți sau fierți. Seara se va consuma puțină supă miraculoasă.

Ziua 7 – Orez + legume + fructe

În ultima zi a dietei de slăbire se consumă orez brun, sucuri de fructe neîndulcite, legume fierte și supa miraculoasă.

Acestă dietă poate provoca gaze, care vor elimina toxinele din corp. Este important ca la revenirea din cură, să se continue cu alimente ușoare, lipsite de grăsimi și alimente neprocesate, cât mai naturale. Există un risc de îngrășare după această dietă, în cazul în care se trece la un regim alimentar greoi.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.