Suc de GREPFRUT cu OȚET – un inamic puternic al grăsimii abdominale și al diabetului

Sucul de grepfrut este recomandat de nutriționiști în special persoanelor care consumă multe alimente grase, deoarece acesta poate reduce riscul de obezitate și de diabet.

Rețeta prezentată mai jos este foarte populară în rândul celebrităților care trebuie să acorde o atenție deosebită greutății corporale.

Suc de Grepfrut Pentru Slăbit

Suc de Grepfrut Pentru Slăbit

Suc de grepfrut cu oțet – rețetă pentru slăbit

Ingrediente

• 1 grepfrut mediu
• 2 lingurițe de oțet de mere
• 1 linguriță de miere

Preparare

Se extrage sucul de la grepfrut, se amestecă apoi cu oțetul de mere și mierea de albine.

Paharul se poate completa cu apă, sau sucul se poate bea concentrat, nediluat, înainte de masă, pentru stimularea metabolismului și arderea grăsimilor.

După 7 zile, veți vedea rezultate bune în ceea ce privește reducerea grăsimii de la nivelul abdomenului și creșterea nivelului de energie.

Studii pe grepfrut și scăderea ponderală

Nenumărate studii au demonstrat că sucul de grepfrut îi poate ajuta pe oameni să slăbească. Noi cercetări, realizate în California au arătat că sucul de grepfrut susține procesul de ardere a grăsimilor și de prevenire a obezității și a diabetului.

Participanții la studiu au fost împărțiți în două grupuri. Un grup a primit suc de grepfrut la masă, iar alt grup a primit doar apă. Ambele grupuri au primit aceeași cantitate de mâncare.

După 3 luni, persoanele care au băut suc de grepfrut au avut un risc mai mic de obezitate cu 20% și au prezentat un nivel mai stabil al zahărului din sânge și al apetitului.

Oamenii de știință au descoperit că acest suc trebuie băut mai ales după consumul de alimente grase, în special a celor prăjite în ulei.

Ingredientele active din grepfrut – îndeosebi pectina și fenolii scad absorbția de grăsime din alimente, și astfel corpul o elimină imediat, scăzând considerabil riscul ca aceasta să se depună în diferite zone (abdomen, fese).

Aceste fructe citrice oferă corpului nostru o cantitate importantă de Vitamina C, lichide și minerale.

Grepfrutul interacționează cu multe medicamente

Foarte mulți medici avertizează că sucul de grepfrut interacționează negativ cu peste 85 de medicamente sintetice.

David Bailey, farmacologist clinic la Institutul de Cercetare a Sănătății din Londra, Canada a descoperi acum 2 decenii că atunci când luăm o pastilă cu suc de grepfrut e ca și cum am lua de fapt 20 de pastile. Efectul este așadar de potențare a medicamentelor respective.

Grepfrutul conține furancoumarină, o substanță chimică ce afectează gradul de absorbție și metabolizarea a unor medicamente în tractul gastrointestinal.

În consecință, concentrația medicamentelor care pătrunde în sânge este mult mai mare, fapt care poate produce daune renale, sângerare a tractului gastrointestinal sau insuficiență respiratorie.

Chiar și atunci când sucul de grepfrut este consumat cu câteva ore înainte de a lua medicamentul, efectul este tot negativ.

Medicamentele care pot interacționa cu sucul de grepfrut sunt în mod special cele pentru colesterol, hipertensiune arterială, calmante și medicamente pentru cancer, boli cardiovasculare și infecții.

Pentru mai multă siguranță, persoanele aflate sub tratament medicamentos trebuie să consulte medicul înainte de a urma o cură cu suc de grepfrut.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

11 comentarii

  1. DA ESTE ADEVARAT.DAR NU POTI SA MANINCI GRAPFUIT DACA AI MEDICAMENTE.

  2. .Atentie la cei care sufera de hiperaciditate (reflux gastrointestinal )si cei care iau anumite medicamente, stiut fiind ca grepfrutul scade actiunea terapeutica a acestora .

  3. mie mia ramas burta de la nastere prin cezariana dak fak aceasta cura mi se duce burta?

  4. Aoleu dar gustul ma cam sperie…..interesanta combinatie!

  5. Eu am mâncat Grepfrut de 3ori pe zi câte una anainte de masa si am dat jos 4,5 kg an doua saptamâni

  6. Sucul de grefruit afecteaza articulatiile.nu beți timp îndelungat. Va apare osteoporoza

  7. Este si mai bun, si mai sanatos fara oțet: protejati-va stomacul si colonul ! Mai ales ca avem nevoie de toata flora intestinala (tranzit, digestie – cunoastem cu totii!)

  8. Si direct la urgenta….deci fara otet

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.