Cura cu GREPFRUIT– un medicament natural pentru slăbit și curățarea corpului

Fructele citrice sunt renumite pentru proprietățile lor diuretice, anti-obezitate și detoxifiante. Cura pe care v-o propunem este eficientă nu doar pentru slăbit, ci și pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge, detoxifiere, prevenirea cancerului și tratarea bolilor de rinichi.

Cura cu Grepfruit

Cura cu Grepfruit

 Cum se face cura cu grepfruit

Cura de slăbire constă în consumul a câte 2 grepfruituri, de 3 ori pe zi, cu un sfert de oră înainte de fiecare masă. Persoanele care nu vor să slăbească, vor consuma doar câte 1 grepfruit înainte de masă, de 3 ori pe zi. Cura durează 2-3 săptămâni. După o pauză de 10 zile, se poate repeta.

Dacă vi se pare prea monoton să mâncați 6 grepfruituri pe zi, încercați să diversificați modul de preparare. Puteți face din cele 2 grepfruituri de la o masă suc, combinat cu măr sau alte fructe și legume, sau puteți prepara o salată. Pe durata curei se vor evita alimentele prăjite, grase, rafinate, dulci și sărate, băuturile carbogazoase și produsele de patiserie.

Efecte

Unii vor spune că acest fruct le face foame, și nu cred că este un aliment bun pentru o cură de slăbire. Acest efect însă îl are consumul de grepfruit în cantități mici. Atunci când se crește doza, de pildă la 2 grepfruituri odată, efectul este total opus, adică de inhibare a apetitului.

Un alt aspect important este momentul în care consumăm acest fruct. Înainte de masă, grepfruitul ajută la stimularea secreției de sucuri digestive, și taie astfel pofta de mâncare. În plus, ajută la scăderea și reglarea glicemiei. Consumat înainte de o masă, grepfruitul mai are un efect important de curățare a tubului digestiv.

Grepfruitul stimulează digestia și tranzitului intestinal și ajută la eliminarea excesului de apă din corp – un alt element important pentru pierderea în greutate. Conținutul mare de fibre este motivul pentru care grepfruitul dă senzația de sațietate după masă.

Pe lângă efectul de pierdere în greutate și de detoxifiere, grepfruitul ne furnizează foarte multe vitamine, antioxidanți și alte substanțe nutritive care întăresc sănătatea și întineresc organismul.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.