Cura de slăbire și curățarea corpului cu SOC (3 rețete)

Socul este renumit pentru capacitatea lui de a ajuta la detoxifierea corpului și la tratarea gripei și răcelii, la reducerea febrei și a durerilor reumatice. Ceaiul de soc este un diuretic extraordinar, care pot fi util mai ales în lupta cu surplusul de kilograme.

Cura de Slăbire cu Soc

Cura de Slăbire cu Soc

Cura de slăbire cu soc:  3 rețete

Socul are un efect detoxifiant atât de puternic deoarece crește secreția de toxine din glandele limfatice. În plus față de efectul laxativ, ceaiul de soc acționează ca un sudorific și ca un diuretic natural, contribuind inclusiv la menținerea sănătății rinichilor. Poate fi folosit de cei bolnavi de hidropizie (acumularea anormală de lichid în corp), și în cazuri de febră și temperaturi ridicate. Prin transpirația intensă indusă de ceaiul de soc, se vor elimina și toxinele din corp.

Planta este un adjuvant excelent în curele de slăbire, tocmai datorită acestor proprietăți diuretice și detoxifiante, și poate fi administrată sub formă de ceai, decoct sau tinctură.

Ceai de flori soc. Se pun 500 ml de apă la fiert. După primele clocote, se adaugă 5 lingurițe de floare de soc (uscată sau proaspătă), și se ia de pe foc. Se acoperă și se lasă 10 minute la infuzat. Se bea fierbinte, fără zahăr sau miere. În curele de slăbire, se beau câte 3 căni de ceai de soc pe zi, după masă, cu înghițituri mici. O cură durează 1 lună, și după o pauză de 2 luni, de poate relua.

♣ Decoct de rădăcină de soc. Un remediu rapid pentru pierderea în greutate este decoctul de soc. Se pune la fiert 1 lingură de rădăcină de soc tocată mărunt cu 1 cană de apă, timp de 20 de minute. Cantitatea rezultată se bea pe parcursul unei zile.

♣ Tinctura de fructe de soc. Acest produs se poate procura de la magazinele naturiste. Este indicat și pentru combaterea obezității. Se iau câte 3 lingurițe pe zi, diluate cu câte jumătate de pahar de apă. Cura poate dura 1-3 luni.

Pentru un efect mult mai rapid și puternic de scădere în greutate, se poate urma o cură în care se asociază ceaiul de flori de soc cu tinctură de fructe de soc. Se ia câte 1 linguriță de tinctură (diluată cu 100 ml de apă), înainte de fiecare cană de ceai de soc consumat.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Mersii Mult!!!!acum Il Beau!!!!!!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.